Kategoriler

PAZAR YERLERİNDE KORONAVİRÜS TEDBİRİ ÜST SEVİYEDE

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından yoğunluğun yaşandığı pazar yerlerinde, korona virüse karşı tedbirleri üst seviyeye çıkardı. Ücretsiz olarak vatandaşa maske ve eldiven dağıtan ekipler, pazar girişlerinde termal ısıölçer kamera ile de yüksek ateş kontrolü yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs önlemleri kapsamında yayınlanan genelge kapsamında aralarında Bursa’nın da bulunduğu 31 şehirde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı, sona erdi. Yasağın ardından vatandaşlar, pazar yerlerine adeta akın etti. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı olması dolayısıyla da normal günlere oranla iki katı insanın geldiği pazar yerlerinde koronavirüs önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Vatandaşların sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmeleri adına tedbiri biran olsun elden bırakmayan ekipler, ilçenin farklı noktalarında kurulan pazar alanlarında esnafa ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı. Bunun yanı sıra tezgahlar arasındaki 3 metre boşluk olması konusunda uyarıda bulunan zabıtalar, pazar yerlerinin girişinde termal ısı ölçer kamera ile yüksek ateş kontrolü yaptı. 

Zabıta ekiplerinin bu uygulaması, esnaf ve vatandaşları oldukça memnun etti. Ayrıca pazara gelen vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından Pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarına yerleştirilen el dezenfektanları ile alışveriş öncesi ve sonrasında ellerini dezenfekte ederek, virüse karşı kendini korudu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor
Bursa
Sinekle mücadele yaz aylarında da hız kesmiyor
Bursa
Bursa Yuvam'da 'Babalar Günü'ne özel etkinlik
Bursa
YILDIRIMLI MİNİKLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
ANAHTAR PARTİ GENEL BAŞKANI BURSA`DA!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yapı denetiminde yeni dönem başladı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Karacabey'de aşevi ihtiyaç sahiplerine umut oluyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Gölyazı’nın geleceği ortak akılla şekillenecek
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı” Bursa’da Gerçekleşti
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden Seçköy Mahallesi Camii'ne hizmet eli