Kategoriler

BANDIRMA VAPURU İLE 19 MAYIS COŞKUSU BALKONLARA TAŞINDI

Orhangazi Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıktığı Bandırma Vapuru maketini yaparak Orhangazi sokaklarında Gençlik marşları eşliğinde sokakları gezerek kutlandı.

Orhangazi Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından yapılan Bandırma Vapuru maketi ile tüm sokaklarda 19 Mayıs coşkusu yaşandı. Vatandaşlar vapur maketinin sokaklardaki geçişi sırasında balkonlarından ve pençelerinden alkışlarla tempo tuttular.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Belki Orhangazi’mizde unutulmaz bir anı olarak kalacak bandırma vapurumuz halkımız nezdinde son derece mutlu karşılanmıştır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz Bandırma Vapuru sokaklarımızda gezerken balkonlardan alkışlayarak bizlere eşlik eden vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bandırma Vapuru eşliğinde bizlerde sokaklarımızı gezdik. Bizleri bu koronavirüs sürecinde yalnız bırakmayan vatandaşlarımızı bizlerde yalnız bırakmadık. Balkonlarından el sallayan vatandaşlarımızla gönülden bir olduk, birlik olduk.

Bugün koronavirüs nedeniyle, evlerimizdeyiz. Orhangazi Belediyesi olarak bayramın coşkusunu bandırma vapuru ve gençlik marşlarımız ile sizler için sokaklarımızı gezerek kutladık. Bugün Atatürk’ün Samsun’a ilk adımını attığı ve ulusal egemenliğimizin başladığı, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın başladığı tarihtir.” dedi.


 

Yaklaşık bir haftalık çalışma sonucunda hazırlanan ve Bayraklarla süslenen Bandırma Vapuru maketi konvoylar eşliğinden Orhangazi sokaklarında gezdi. Gençlik Marşları ve şarkılar eşliğinde Orhangazi caddelerini gezen bandırma vapuru maketine Belediye Başkanı Bekir Aydın’da eşlik etti. Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın özellikle pencere kenarında bulunan ve bahçeli evleri olan gençlere hediyeler ikram etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Sedat Akar oldu
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
Yalçın Işıkyıldız BURFAŞA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getilrildi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Yıldırım’da 5 yıl nasıl geçti?
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Valisi Demirtaş'tan YHT projesine Yenişehir'den yakın mercek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Yıldırım'da gençlerden şehitlere vefa
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yeni Uludağ kutu gazozlar İngilizce alt yazılı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir’den 'Yanınızdayız' mesajı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Geleceğin veteriner hekimlerine Osmangazi'de eğitim
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yıldırım'da Bağlaraltı Pazar Alanı gün sayıyor