Kategoriler

ORHANGAZİ’DE CAMİLER CUMAYA HAZIR

COVİD-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana geçici bir süre olarak faaliyetlerine ara veren camiler, 29 Mayıs Cuma günü cemaatle buluşmaya hazırlanıyor. Orhangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen camilerde ve okul bahçelerinde dezenfeksiyon, temizlik ve yıkama çalışmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici olarak faaliyetlerine ara veren camilerin, 29 Mayıs Cuma günü, belirlenecek kurallar çerçevesinde cemaatle ibadete açılacağı duyurulmuştu. Bu tarihten itibaren öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararının ardından gerekli adımlar atılırken, Orhangazi Belediyesi de Müftülük tarafından belirlenen camilerde ve okul bahçelerinde temizlik, dezenfeksiyon ve yıkama işlemlerini başlattı. Belirlenen Camiler ve okul bahçelerinde kılınabilecek Cuma namazı için de bütün hazırlıklar tamamlandı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “Bilim Kurulu’nun kararı doğrultusunda koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık olarak 2,5 aydır camilerde namaz kılınmadığını hatırlatarak, bu konuda toplumda büyük bir özlem duyulduğunu ifade etti. Yine Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak 29 Mayıs Cuma gününden itibaren camilerin yeniden cemaatle buluşacağını söyledi. Başkan Aydın Koronavirüs ’ün Ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren tüm tedbirlerimiz ve önlemlerimizi aldık. Cadde ve Sokaklarımızı düzenli olarak yıkıyoruz, dezenfekte ediyoruz ve zabıta ekiplerimizce denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle pazaryerlerimizde denetimlerimizi en üst seviyeye çıkardık ve hiçbir şekilde müsemma etmiyoruz. Salgının ciddiyetine ilk günden itibaren vararak tedbirlerimizi hep bu yönde aldık. Camilerimizin kısıtlı olarak ’ta açılması bizleri çok mutlu etmiştir. İlçemiz merkez olmak üzere tüm mahallelerimizde namaz kılınacak alanları gerek müftülüğümüz tarafından gerekse sosyal paylaşım sayfalarımızdan paylaştık. Gerekli önlemlerimizi alarak Cuma namazımızı hep birlikte kılalım. Her geçen gün biraz daha normalleşme sürecine girdiğimiz güzel günlerde yakındır. İnşallah en kısa süre içerisinde normalleşme sürecine tamamen gireriz. Evde Kal, Sağlıklı Kal Orhangazi Çünkü #HayatEveSığar” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nden Türkülerle Dolu Unutulmaz Gece
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başlıyor: 60 Yıllık Miras, 190 Ülkede Milyonlarla Buluşacak
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyespor Erkekler Voleybol 2. Ligi’ne yükseldi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Marmarabirlik Olağan Genel Kurulu yapıldı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de geleneksel rahvan at koşusu coşkusu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa, turizmde yaygın olarak yıldız olacak
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Amatör futbol camiası bir tesis daha kazandı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İzmir’in Vicdanı Konuştu: Latif Aydemir’den Vefa Dolu Bir Önerge
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!