Kategoriler

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ’NDE COVİD ÖNLEMLERİ

Sağlık Bakanlığı’nın normalleşme süreci ile birlikte sağlık tesislerinde aldığı önlemler kapsamında Bursa’da Aile Sağlığı Merkezleri yeni düzenlemelere göre hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme süreci ile birlikte birinci basamak sağlık kurumlarında da ‘yeni normaller’ çerçevesinde hizmetler verildiğini belirterek sosyal mesafe kuralının normal hayatta olduğu gibi bundan sonra da sağlık kurumlarının bir parçası olacağını söyledi.

Yapılan düzenlemelerin sağlık kurumlarının içerisinde de bulaş riskinin önlenmesine yönelik olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Aile Sağlığı Merkezlerimizde salgın ile başlattığımız sıkı önlemleri uygulamaya devam edeceğiz. Kayıtlı tüm hastalarımız ve sağlık personelimizin korunması ve olası bulaşı riskini engellemek adına her zaman sosyal mesafeye özen gösterilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Aile Sağlığı Merkezleri’ne girişte triaj sistemi uygulandığının bilgisini veren Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Merkezlere gelen hastalar ilk olarak girişte en az birer metre aralıklarla bekletiliyor ve içeriye sırayla alınıyorlar. Aile Sağlığı Merkezleri’ne girişlerde dezenfektanlara kolayca ulaşabilen hastalarımıza, başvuru esnasında ateş ölçümü de yapılarak öksürük, nefes vb. semptomları sorgulanıyor. Ateşi olan ya da enfeksiyon şüphesi taşıyan hastalar, buradan diğerleriyle temas ettirilmeden Covid-19 olası vakaları için ayrılmış bir muayene odasına alınıyor. Kişi hastaneye sevk edilene kadar burada izole bir şekilde tutuluyor” diye konuştu.

Bekleme salonlarında da kurallara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Kaşıkcı, hastaların mutlaka hastaneye gidiyormuş gibi 182 ve MHRS üzerinden aile hekimlerinden randevu almaya özen göstermelerini, maske takmaları ve kalabalık oluşturmamalarını rica etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Kanal İnegöl-2 Mahmudiye Mahallesinde Hayat Buluyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA TAPU SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
AV. DERYA AYSEL, NİLÜFER’İN KADIN MUHTARLARIYLA BULUŞTU
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Halk Sağlığı Haftası Kapsamında "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” Gerçekleştirildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den katılımcı yönetim buluşması
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöllü Sporculardan Milli Takımda Büyük Başarı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
ÖZER MATLI: OVP’NİN BAŞARISI YAPISAL REFORMLARLA MÜMKÜN OLACAKTIR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyespor’un judocusu Avrupa kürsüsünde
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Erkan Aydın’dan öğrencilere ilk ders sürprizi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden dünyaca ünlü siyah incire festival