Kategoriler

TARİHİ ÇARŞIYA OSMANGAZİ ELİ

Osmangazi Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin en hareketli güzergahı olan Ulucami Caddesi üzerindeki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa’da 7 asırlık geçmişi bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ihya oluyor. Tarihi çarşının birçok bölgesini etap etap zemin kaplama, üst örtü ve cephe yenileme çalışmalarıyla eski ihtişamlı günlerine döndüren Osmangazi Belediyesi, son olarak Ulucami Caddesi üzerinde restorasyon ve bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Hanlar bölgesi ve tarihi çarşının en önemli geçiş güzergahlarından olan Ulucami Caddesi’ndeki bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çarşının çatı kaplamaları ve cephe giydirmelerini elden geçirdiklerini belirtti.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte çarşı esnafını ziyaret eden Başkan Dündar, aynı zamanda sağanak yağıştan zarar gören işyerlerinde de incelemelerde bulundu. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların ihtiyaca göre devam ettiğini kaydeden Dündar, “Tarihi çarşıdaki çalışmalarımızı, bölgenin en hareketli yerlerinden olan Ulucami Caddesi üzerinde sürdürüyoruz. Bu bölgedeki cephe giydirmeleri ve çatı kaplamalarını bakıma aldık. Geçtiğimiz birkaç gün içinde yoğun bir yağış oldu. Bursa’mızda hiç olmadığı şekliyle bir yağış gördük. Çatılardaki yağmur suyu giderlerindeki sıkıntılardan dolayı bazı esnafımız zarar gördü. Zarar gören esnaflarımıza geçmiş olsun diliyorum. İnşallah, yapacağımız düzenlemelerle birlikte esnafımız yağmurdan etkilenmeyecek” dedi. 

Çarşıdaki yenileme çalışmalarının ihtiyaç ve taleplere göre devam edeceğini belirten Başkan Dündar, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çatı giderlerinin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğine de dikkat çekti. Dündar, “Bu yağışlarda esnafımızın da belirli dönemlerde çatı ve gider bakımlarını yapmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Yaptığımız incelemede su taşkınlarının çatılardaki giderlerin tıkanmasından dolayı olduğunu gördük. Ulucami Caddesi’nde başlatmış olduğumuz çalışma, Tarihi Hanlar Bölgesi ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.  Ulucami Caddesi, Bedesten ve Kapalı Alt Çarşı’yı ziyaret eden Başkan Dündar’a yaptığı hizmetlerden dolayı çarşı esnafı teşekkür etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa’da kadın kaynak ustaları iş başında
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Valiliği'nden '5 günlük yasak' kararı!
Gündem
3 Kez Görüntülendi.
TÜMKAD DÜNYA KADIN MÜHENDİSLER GÜNÜNÜ KUTLADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu ‘Tersine Dünya’ ile izleyici karşısına çıkıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Almanya’daki Hessentag 2025 Festivali’nde Osmangazi rüzgarı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Uzay ve Havacılık Deneyimi “AstroBursa” Projesi GUHEM’de Başladı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İnegöl Fatihi Turgut Alp Dualarla Anıldı
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
İYİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ SELÇUK TÜRKOĞLU’NDAN 28. YASAMA DÖNEMİ 2 YILLIK FAALİYET RAPORU:
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı... HAVZA BÜLTENİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediyesi'nden Hüdavendigar'da dere temizliği