Huzurevi Sakinleri İçin Sosyal Mesafeli Konser Düzenlendi

Huzurevi Sakinleri İçin Sosyal Mesafeli Konser Düzenlendi

İnegöl Belediyesi, pandemi sürecinde alınan tedbirler gereği 3 ayı aşkın süredir huzurevinden çıkamayan yaşlılar için sosyal mesafe kurallarına uyarak bir eğlence programı düzenledi. Şarkılar ve türkülerle eğlenen yaşlılar, huzurevi bahçesinde şeritle ayrılan ve kendileri dışında kimsenin girmediği bölgede, bahçenin diğer bölümünde yapılan konserle eğlendi.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevinde kalan vatandaşlar, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler gereği uzun süredir dışarı çıkamıyor. Aynı şekilde dışarıdan ziyaretçinin de kabul edilmediği ve personelin de 15 günlük sürelerle yatılı olarak dönüşümlü çalıştığı huzurevinde, canları sıkılan yaşlılar için sosyal mesafe kurallarına uyarak eğlence programı düzenlendi.

3 AYDIR DIŞARI ÇIKMIYORLAR
3 ayı aşkın süredir huzurevi binası ve bahçenin bir kısmında yaşamlarını sürdüren yaşlılar, şarkılar ve türkülerle süslenen programda eğlenceli anlar yaşadı. Türkülerle kimi zaman hüzünlenen kimi zaman ise eğlenen huzurevi sakinleri, sosyal mesafeye dikkat ederek bahçede ve binanın balkonlarından konseri izledi.

IŞIK GÖZÜKTÜ
Programa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın da katıldı. Burada huzurevi sakinlerine hitaben kısa bir selamlama konuşması da yapan Aydın, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama inşallah ışık gözüktü. Hep birlikte selamete ereceğimizi düşünüyorum. Devletimiz büyük. Pandemi sürecinde çok güzel tedbirler aldı, uygulamalar yaptı. Ama tehlikeli bir süreç. Sizler de bizim için çok kıymetlisiniz. Bizlere emanetsiniz. Onun için bizler de burada bir dizi tedbirler alıyoruz. Personel arkadaşlarımız dahi 15 gün dışarı çıkmıyor burada sizinle kalıyorlar. 15 gün sonra farklı bir grup personel testlere tabi tutularak görev değişiyor. Gerçekten Türkiye bu konuda diğer ülkelerle kıyaslandığında başarılı bir mücadele sürdürdü. İtalya ve İspanya’da huzurevlerinde çok acı görüntüler yaşandı. Ülkemizde Aile Bakanlığımız çok güzel tedbirler aldı. Biz de oradan gelen kararları uyguluyoruz. Şuana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Biz sizleri koruma adına her türlü fedakarlığı yapacağız. Bugün aramızda bir sınır var. Kural gereği biz diğer tarafa geçmiyoruz. En kısa sürede sizlerle yeniden kucaklaşmayı diliyoruz” dedi.

HUZUREVİNE KABULLER BAŞLADI
Konuşma sonrası program konser ve eğlenceyle devam etti. Programda helva ikramı da gerçekleştirildi. Öte yandan, İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevine kabullerin de başladığı bildirildi. Huzurevinde kalmak için müracaat edenlerin covid-19 testinin negatif çıkması gerektiği ve 14 gün izolasyonda kalmayı kabul etmesi gerektiği belirtildi.

banner10
Yorumlar
user

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
“Sana Anlatacak Bir Hikâyem Var” Sergisi Açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursaspor’a Vefa Yolu Etkinliği
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’deki balkonlar tarım alanına dönüşecek
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA TRAFİĞE ‘HUZUR’ ÇÖZÜMÜ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden öğrencilere arama kurtarma eğitimi
Gündem
3 Kez Görüntülendi.
KRT'DE NECMİ İNCE İLE ZİRVEDEKİLER KONUĞU İŞ İNSANI BAYRAM KAZANCI OLDU!
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU "ÜRETİCİ ÇÖKÜYOR, SANAYİ ÇÖKÜYOR, İKTİDAR İZLİYOR”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Mudanya Üniversitesi Kariyer günleri
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZER MATLI’DAN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa İtfaiyesi’nden Mart ve Nisan aylarında 2.863 olaya müdahale