Kategoriler

Mustafakemalpaşa Çayı Yaz Yatağı Düzenlemesi 1.Kısım Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bursa’ya yaptığı yatırımlarla Bursa ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bursa ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bursa’nın eski ve önemli yerleşim yerlerinden biri olan Mustafakemalpaşa İlçesinde yer alan  Mustafakemalpaşa Çayının suladığı verimli arazileriyle;  Ülkemiz tarımsal üretiminde önemli bir yere sahiptir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak ilçeye Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Bursa Mustafakemalpaşa İlçe Merkezi Mustafakemalpaşa Çayı Yaz Yatağı Düzenlemesi 1.Kısım işi kapsamında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla Mustafakemalpaşa ilçesinin ve tarım arazilerinin taşkın riskinin azalacaktır. Bu yıl itibariyle 248 metre temel beton kaplaması imalatı tamamlanmış olup, bununla birlikte diğer imalatların hızla devam etmekte olup çalışmaların 2021 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. ‘dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
31 Mart'tan sonra Mudanya Belediyesi'nde neler değişti?
Bursa
Nilüfer’de mesleki eğitim için iş birliği
Bursa
Bursa Kestel’e turistlerden yoğun ilgi
Bursa
Nilüfer'de kaçak yapıyla mücadele mesajı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTÜ'den lojistik sempozyum
Bursa
İnegöl'de vefat eden zabıta memuru Şengün için tören düzenlendi
Bursa
RUMELİSİAD Balkanlarla köprü oluyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Zeytin ağaçları yeni yerine taşındı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa İnegöl'ün il isteği hız kesmiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Toz taşınımları sürüyor... Haftanın son iş gününde hava nasıl olacak?