Kategoriler

Kumla'da kurallar hiçe sayıldı

Hava sıcaklığının 31 dereceye yükseldiği Bursa'da, bayram tatilinin de etkisiyle günübirlikçiler Kumla Sahili'ne akın etti. Serinlemek için gelen vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarını hiçe sayması ise tedirginliğe yol açtı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki son uyarısında sahillere dikkat çekerek, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım" dedi. Ancak, Bursa´nın Gemlik ilçesindeki Kumla Sahili´ne vatandaşlar adeta akın etti. Kurban Bayramı nedeniyle, günübirlik tatilcilerin yoğunluğunu oluşturduğu sahilde, sosyal mesafenin gözetilmediği dikkat çekti. Deniz içerisinde bazı vatandaşlar, birbirine yakın mesafede oyunlar oynarken, bazı vatandaşların da maskesiz ve yan yana durmaları tepkilere neden oldu. Ayrıca yoğunluk dronla havadan görüntülendi.


Ailesiyle birlikte sahile gelen vatandaş Mine Küçük (35), sıcakların yoğunluğundan dolayı kendilerini evden dışarıya attıklarını söyledi. Bu durumdan memnun olduklarını kaydeden Küçük, "Çocuklar da çok daraldı. Uzun süre koronavirüs bunalımından dolayı evdeydik. Burada sosyal mesafeyi ayarlamak çok zor ama elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz" dedi.
Bir başka vatandaş Ayşe Temiz (33) ise, "Önlem almak bizim elimizde. Yakın olduğumuz zaman uyarıyoruz. Gerektiği yerde tedbirimizi almaya çalışıyoruz ama alamayanların sayısı da çok fazla. Çok fazla artış olması da bu yüzden. Evden bunaldığımız için geldik, ama burada da korkuyoruz" diye konuştu.


Öte yandan sahil görevlileri ise, vatandaşlara sosyal mesafeye dikkat etmeleri noktasında uyarılarda bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Krizler ve Uluslararası Kimlik Hedefi, Öğrencileri Yurt Dışına Eğitime Yönlendiriyor
Bursa
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
Bursa
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezinden miniklere 23 Nisan sürprizi
Bursa
Eski İsveç Başbakanı Reinfeldt: “Küresel Yönetişime İhtiyacımız Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" sergisi Bursa Nilüfer’de
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Emre Kaya'dan Mehmet Çevik'e sürpriz
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı