Kategoriler

Bursa'daki sahillerde günübirlikçi yoğunluğu

Bursa'da hafta sonunu fırsat bilen günübirlik tatilciler, Kumla Sahili'ne akın etti.

Bursa'da denize girmek isteyenlerin gözde mekanları arasında yerini alan Gemlik Küçükkumla Plajı hafta sonu yine hareketliydi. Bayram haftasına göre vatandaşların maske kuralına dikkat etmeye çalıştığı gözlemlendi.

Sosyal mesafe kurallarına riayet edilmese de aralıklarla yüzüldüğü, şezlongların arasında boşluklar bırakıldığı görüldü.

Murat Demir isimli vatandaş halkın elinden geldiği kadar kurallara uymaya çalıştığını ifade ederek, "Bizlerde burada vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tatil güzel geçiyor. Biraz daha dikkatli olursak korona virüsünden korunmuş oluruz" dedi.

Bir diğer vatandaş ise devamlı maske taktığını söyleyerek, "Keşke sahillere bir düzenleme getirilse. Örneğin pazartesi, Salı günleri anne ve 15 yaşına kadar çocukları denize girse, haftanın belli günü 65 yaş üstü gelse çok güzel bir uygulama olur. Bu virüsün ileriye dönük daha tehlikeli olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar da kafelerde ve sahil yollarında insanların maske ve sosyal mesafeye dikkat ettiğini ama plajlarda bu durumun biraz zor olduğunu dile getirdiler.

'BİRÇOK KİŞİNİN KORONAVİRÜS UMRUNDA DEĞİL'

Sahildeki vatandaşların maske ve mesafe kurallarına yeteri kadar uymadığını söyleyen Nuri Yılmaz, "İnsanlar virüse çok dikkat etmiyor. Önlemler fazla alınmıyor. Böyle olunca da koronavirüs vakalarında artış oluyor. 'Koronavirüse inanmıyorum' diyenler bile var. Böyle bir şey olabilir mi? Maskesiz gezen, dikkat etmeyen çoğu kişinin koronavirüs umurunda değil. Çok bilinçsizler" dedi.



'KORONAVİRÜSÜN FARKINDA DEĞİLLER'

Umut Dilmaç ise, "Burada, bu kadar bilinçsiz insan var. Hepsi iç içe. Çok saçma. Böyle giderse bu ülkede koronavirüs bitmez. Bu manzarayı görünce içimden 'Bunlar ne bilinçsiz insanlar diyorum. Koronavirüsün farkında bile değiller. Biz dikkat ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Kanal İnegöl-2 Mahmudiye Mahallesinde Hayat Buluyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA TAPU SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
AV. DERYA AYSEL, NİLÜFER’İN KADIN MUHTARLARIYLA BULUŞTU
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Halk Sağlığı Haftası Kapsamında "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” Gerçekleştirildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den katılımcı yönetim buluşması
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöllü Sporculardan Milli Takımda Büyük Başarı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
ÖZER MATLI: OVP’NİN BAŞARISI YAPISAL REFORMLARLA MÜMKÜN OLACAKTIR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyespor’un judocusu Avrupa kürsüsünde
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Erkan Aydın’dan öğrencilere ilk ders sürprizi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden dünyaca ünlü siyah incire festival