Kategoriler

Yıldırım'a dev istihdam kompleksi

Bursa Yıldırım Belediyesi, gençler için yeni bir sosyal projeyi hayata geçiriyor.

Yıldırım Belediyesi'nin, çalışmayan ve okumayan 18-29 yaş arası gençlere meslek kazandırmak maksadıyla hayata geçireceği 'Yıldırım İstihdam Kompleksi'nin inşaatında sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım başta olmak üzere Bursa'daki işsizlik oranının azaltılmasına katkı sağlayacak, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği İstihdam Kompleksi'nde incelemelerde bulundu. Yıldırım Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü paydaşlığında, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ile Yıldırım İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü iştirâkiyle hayata geçirilen Yıldırım İstihdam Kompleksi'nde, Bursa'da iş açığı olduğu belirtilen alanların başında gelen endüstriyel dikim makinası operatörlüğü, cnc torna eğitimi düzenlenmesi, cnc freze eğitimi düzenlenmesi, cad-cam, makine tasarım, saç-metal kalıp tasarımı, bebe-çocuk modelistliği, jakarlı ve armürlü dokuma desen desinatörlüğü branşlarında eğitimler verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin işe yerleştirilmelerine de destek olunacak.

Yıldırım'da ciddi anlamda bir iş gücü olduğunu, bu iş gücünün hem vasıflı hâle gelmesi hem de istihdama dahil olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gençlerimize bir sosyal yardımda bulunmaktan ziyade,onların birer altın bilezik sahibi olmalarını, meslek edinmelerini önemsiyoruz. Daha önce İŞKUR ve BTSO ile yaptığımız ortak protokol gereği Yıldırım İstihdam Ofisimizi açmıştık. Şimdi ofisimizi genişleterek burada vereceğimiz hizmetimizi daha yaygın hale getiriyoruz. İnşa çalışmalarımızı sürdürdüğümüz alanda 2 atölye binamızı gerçekleştiriyoruz ve yeni derslikler, seminer salonlarıyla beraber yaklaşık 8 birim daha istihdam merkezimize ilâve ederek gençlerimizin hem iş bulmaları hem de meslek edinmeleri noktasında önlerini açmaya gayret ediyoruz. Yıldırım İstihdam Kompleksi projemiz yaklaşık 2 buçuk milyon TL bütçeli bir proje" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
Nev Sağlık Grubu'ndan Bursaspor’a Dev Destek
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ 3 MÜZE, HER CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ SAAT 22.00’YE KADAR AÇIK OLACAK
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Nöbetçi Kitaphaneler Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
BÜYÜKŞEHİR'DEN GECE GÜNDÜZ ULAŞIM SEFERBERLİĞİ
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de İstihdam Koordinasyon Kurulu İlk Toplantısını Yaptı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Mudanya Üniversitesi’nde kontenjanlar doldu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Erkan Aydın’dan Soğukkuyu’da kentsel dönüşüm mesajı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
SANAT ATÖLYELERİ ÇOCUKLARIN HAYATLARINA RENK KATTI
Gündem
3 Kez Görüntülendi.
Göktaş, 63 yıllık evli Rizeli Kanbur çiftinin evine misafir oldu
Sağlık
6 Kez Görüntülendi.
CİLT KANSERİNİN 8 ÖNEMLİ SİNYALİ!