Kategoriler

Nilüfer'in Mini Bostanı'nda Hasat Zamanı

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Hizmet Binası’nın yanında ekolojik tarım yapılabilmesi için oluşturulan İhsaniye Mini Bostanı’nda ilk hasadı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaptı.

Ekolojik tarım ve kent bostanlarının önemi hakkında farkındalık oluşturmak hedefiyle, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin yanındaki boş alanda oluşturulan İhsaniye Mini Bostanı’nda hasat başladı. Mini bostandaki hasada Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Ürünlü Mahallesi'ndeki Nilüfer Kent Bostanları’nda üretilen yerel tohumlarından elde edilen fidelerle kurulan mini bostanda ilk hasadı Başkan Erdem yaptı.

Bu çalışmayla her yerde tarım yapılabileceğine dikkat çekmek istediklerini belirten Başkan Erdem, “Burada atık sebze meyvelerden elde edilen organik gübre ile beslediğimiz fideler ilk ürünlerini verdi. Amacımız çocuklarımıza ilaçsız tarımın nasıl gerçekleşeceğini, ürünlerin nasıl bakımının yapıldığını ve geliştiğini göstermekti. Farkındalık oluşturmak istedik. Bölgedeki vatandaşlarımız ürünleri toplayıp evlerine götürebiliyorlar. Çocuklarımız da buraya gelerek, çalışma yapacaklar. Farkındalık projemizin başarılı olduğunu düşünüyorum. Gelecek yıl, tarım alanlarındaki çalışmalarımızı daha çok yaygınlaştıracağız” dedi.

Ürünlerin farklı bir tadı ve kokusu olduğunu ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Çocukluğumuzdaki domatesin karpuzun kokusunu hissedebiliyorsunuz. Bende nostalji yaşadım ve duygulandım” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Kuzey Makedonya’da 100 milyon Euro’luk yatırıma imza
Bursa
Duayen Paşmakçı'ya Bursa'dan türkülü vefa gecesi
Bursa
Bursa Osmangazi'de coşkulu 1 Mayıs yürüyüşü
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
MEMUR-SEN BURSA’DAN 1 MAYIS’TA GELİRDE ADALET MESAJI
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa’da 1 Mayıs coşkusu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Metruk binalar vatandaşın güvenliği için yıkılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da Kut'ül Amare Zaferi unutulmadı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Unesco Derneği'nden SOKÜM için ulusal yarışma