Kategoriler

Zafer'in coşkusu Yıldırım'da yaşanacak

Yıldırım Belediyesi, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un nihai zaferle taçlandığı 30 Ağustos’un 98. yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da kurtuluş kıvılcımını yakması ve kahraman milletin azmi, inancı, fedakarlıkları ile milli mücadelenin 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’un başarıya ulaşması sonucunda kazanılan ‘Büyük Zafer’in 98. yılı, Yıldırım’da coşkuyla kutlanacak. Yıldırım Belediyesi, Büyük Taarruz’un nihai zaferle taçlandığı 30 Ağustos 1922’nin 98. yıl dönümünde, Gazeteci-Yazar ve Televizyon Programcısı Pelin Çift ile Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün katılımıyla gerçekleşecek ‘Büyük Taarruz ve Zafere Giden Yol’ konulu söyleşiye ev sahipliği yapacak. Büyük Taarruz ile kazanılan zaferin detaylarının masaya yatırılacağı söyleşi ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı heyecanı, Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksekokulu Türk Müziği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Kahramanlık Türküleri Konseri’ ile tamamlanacak. Zafer Bayramı etkinlikleri, 30 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da, Yıldırım Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın bulunduğu Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda düzenlenecek.

İNANÇLA KAZANILAN ZAFER

Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde olunduğu müddetçe millet olarak iman gücü ve vatan aşkıyla aşılamayacak engel olmayacağını vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile birlikte düşmanı yurdumuzdan süpürdüğümüz bu zafer, o gün imkanı olmayan fakat imanı olan aziz millet ve onun kutlu önderi Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşları ve kahraman ordumuzun inancıyla ulaştığı tarihi bir dönüm noktasıdır. Rabbim bizlerin birlik ve beraberliğini daim etsin. Çünkü bizlerin, bir ve beraber oldukça iman gücümüzle ve vatan aşkımızla birlikte aşamayacağımız bir engel yoktur. Tabiri caizse vahşi Batı medeniyetine karşı verdiğimiz mücadelenin 15 Temmuz’la birlikte ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi kavramaktayız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'