Kategoriler

Hasat ettikleri ürünlerin tohumlarını aldılar

Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği İhsaniye Mini Bostanı’nı ziyaret eden çocuklar ve aileleri, hasat ettikleri ürünlerin tohumlarını çıkarmayı öğrenirken çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Ekolojik tarım koşullarında ürün denemeleri amacıyla hayata geçirilen Nilüfer Belediyesi İhsaniye Mini Bostanı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Halk Evi yanındaki bostana gelen Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri ve İhsaniye’de yaşayan çocuklar, burada Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bostanda bulunan ürünleri kendileri hasat eden çocuklar, farklı bir deneyim yaşadı. Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi ürünlerin hasadını gerçekleştiren çocuklar, tohum almayı da yerinde gözlemledi.

İhsaniye Mini Bostanı’nda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay, ekolojik tarım konusunda farkındalık oluşturmak ve yeni nesilleri tarımsal üretim hakkında bilinçlendirmek istediklerini  belirtti. Arca Atay, İhsaniye Mini Bostanı’nın zaman zaman konuk ağırlamaya devam edeceklerini de belirtti.  

Bostanı ziyaret eden çocuklar ve aileleri de Nilüfer Belediyesi ve Arca Atay’a farklı bir deneyim yaşama imkanı verdiği için teşekkür ettiler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL, “AKP İKTİDARI GİTMEDEN, SARAY REJİMİ SON BULMADAN TÜRKİYE’YE RAHAT YOK”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Gemlik’te Afetlere Önceden Hazırlık
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KATKI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Ercan Özel: “Gönül rahatlığıyla Kozdere Çamlığı’nda piknik yapılabilir”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir Ovası'ndan su krizi uyarısı! Yenişehir’de su seviyesi tehlikede!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yabancı öğrenciler sosyal medya hesaplarında Osmangazi’yi tanıtacak
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BTÜ'den enerji sektörü için kendini onaran malzeme projesi