Kategoriler

Bursa'da tarihi eserler çalıştayının hazırlıkları sürüyor

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (İMO), 'Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı' hazırlıklarını sürdürüyor.

Pandemi nedeniyle 2021 Mayıs ayına ertelenen 'Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı' için İMO Bursa Şubesi çalışmalara hız verdi.  İMO Bursa Şubesi Tarı̇hı̇ Eserlerı̇ Araştırma ve Koruma Komı̇syonu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, restorasyon çalışması devam eden Yıldırım Medresesi'nde incelemelerde bulundular.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü ve İMO Bursa Şubesi Tarı̇hı̇ Eserlerı̇ Araştırma ve Koruma Komı̇syonu Başkan Yardımcısı Haluk Yıldız'ın rehberliğinde medreseyi gezen inşaat mühendisleri restorasyon hakkında bilgi aldılar.

BAŞKAN ALBAYRAK: "ÇALIŞTAY 2021 YILINDA"

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kentin tarihi değerlerinin korunarak gelecek nesillere taşınmasının önemli olduğunu belirterek,  pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenen  'Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı'nın bu anlamda önemli bir alt yapı oluşturacağını söyledi. Çalıştayın payitaht şehri Bursa için önemli katkılar sunacağını dile getiren Albayrak, "Belediyeler ve ilgili kurumların katılımıyla tarih ve kültür şehrini yeniden canlandırmak istiyoruz. Amacımız, Bursa'nın kültürel ve tarihi değerlerini korumak için planlama yaparak, yol haritasını çizmek" dedi.

İMO Bursa Şubesi Tarı̇hı̇ Eserlerı̇ Araştırma ve Koruma Komı̇syonu Başkanı Sabriye Öztürk de,  çalıştayı Bursa'nın tarihi bir değerinde gerçekleştirebilmek için hazırlandıklarını ifade ederek,  Yıldırım Medresesi'nin bu anlamda önemli bir eser olduğunu söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede
Bursa
BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim
Bursa
TOFAŞ play-off için Galatasaray Ekmas karşısında
Bursa
Bursa’da örnek daire izdihamı
Bursa
Tekstilde iflas ve konkordato fırtınası
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret
Bursa
CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş, CHP'nin Bursa için gelecek planlarını değerlendirdi
Bursa
Turizmciler çalışacak eleman bulamıyor?
Bursa
İnegöl Yeniceköy Mahallesinde yeni yollar açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Geleceğin veteriner hekimlerine Osmangazi'de eğitim