Kategoriler

Bursa UTİB üyelerine Arjantin pazarı anlatıldı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) üyelerine yönelik olarak yeni pazar arayışlarında bilgilendirici, yön gösterici programlarını sürdürüyor. Son olarak Arjantin Buenos Aires Ticaret Müşaviri Biray Kuş'un konuşmacı olarak katıldığı programla Türkiye'nin önemli ihracat pazarlarından olan Arjantin'deki durum anlatıldı.

UTİB, Arjantin Buenos Aires Ticaret Müşaviri Biray Kuş'un katılımı ile gerçekleştirilen 'Tekstil Sektöründe Kullanılan İplik ve Ara Ürünler' bilgilendirme seminerinde üyelerine ve sanayicilere Arjantin pazarı hakkında bilgilendirdi. Online olarak gerçekleştirilen program öncesinde konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen yeni ekonomi ve iş yaşamı düzeni hakkında üyelerine yeni yol haritaları çizen çalışmalarını aralıksız sürdürerek çalışma hayatlarında kolaylıklar sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Programda Arjantin pazarı hakkında bilgiler veren Arjantin Buenos Aires Ticaret Müşaviri Biray Kuş, Arjantin'in görüntü ve iş yapış kültürü açısından Avrupa'ya çok yakın olduğunu anlattı. Yoğunlukla İspanyolca dili kullanılan ülkede 2018 yılından bu yana bir ekonomik krizin söz konusu olduğunu ancak içinde bulunduğumuz aylarda ülke ihracatında biraz daha olumlu tablolar sergilendiğini anlatan Biray Kuş, "Arjantin'in Resmi İstatistik Kurumu INDEC verilerine göre 2018 yılında Arjantin'e 110 milyon Dolar civarında bir ihracat gerçekleştirilmiştik. 2019 yılında devam eden ciddi bir kriz olmasına rağmen, bu rakam firmalarımızın ülkeye gösterdiği ilgi ile birlikte iki katına yakın bir şekilde arttı ve yılı 227 milyon Dolar ihracatla kapattık. Bu dönemde Arjantin ithalatından aldığımız pay da binde 1.7'den binde 5'e kadar yükselmişti. Bu anlamda olumlu bir tablo vardı ve 2020 yılında bunu arttırarak sürdürebileceğimizi düşünüyorduk ama ne yazık ki pandemi sürecinin araya girmesi ve Arjantin ithalatında 2018 yılından bu yana görülen azalma bu konuda oldukça önümüzü kesti. Arjantin ithalatı kadar ihracat yapabilen bir ülke ve ihracatının büyük çoğunluğunu tarım ürünleri oluşturuyor. Bunun dışında Arjantin'de otomotiv endüstrisi de var. 2018 yılında yaklaşık yaklaşık 65 milyar Dolarlık bir ihracat gerçekleştirilmiş. 2019 ve 2020 ihracatları düşerek devam ediyor. 2019 yılında 46, 2020 yılında ise ilk 7 ay itibariyle yaklaşık 32 milyar Dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde Arjantin'den yine INDEC verilerine göre ilk yedi ay içerisinde 210 milyon Dolar bandında bir ithalat gerçekleştirdik" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri