Kategoriler

Karikatürde Nilüfer'e birincilik getirdi

Çocuklara yönelik sanat atölyeleriyle küçük yaşta yeteneklerin ortaya çıkması ve geliştirilmesine olanak sağlayan Nilüfer Belediyesi, bu alandaki çabalarının meyvelerini topluyor.

Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi öğrencilerinden Ümmühan Zeynep Akyürek, 11'inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda Türkiye'ye birincilik getirerek Nilüfer'in gurur kaynağı oldu.

Anatolia Turizm Akademisi tarafından 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor. Bu yılki teması "havalimanı" olan yarışmada, 56 ülkeden 733 sanatçının 1284 karikatürü değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde birinciliği Almanya'dan Valeriu Kurtu kazanırken, gençler kategorisinde Ümmühan Zeynep Akyürek birinciliği Türkiye'ye kazandırdı.

Akyürek'in başarısıyla gurur duyduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "16 yaş ve altı 282 karikatürcünün katıldığı Gençler kategorisinde, 323 eser arasında Ümmühan Zeynep Akyürek'in karikatürü birinci oldu. Kendisini kutluyorum ve karikatür ile olan yolculuğunda ona yeni başarılar diliyorum. Çocuklara yönelik sanat atölyeleri uygulamamızın ne kadar doğru bir iş olduğunu da bir kez daha görmüş olduk. Bu atölyeler sayesinde erken yaşta yetenekleri fark edilen çocuklar, gerekli eğitimi alarak yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. Geleceğin sanatçıları böyle yetişiyor" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa Uluslararası Spor Festivali’ne 100 bin sporcu katıldı
Bursa
Bursa'da eğitim alan kadın kaynak uzmanı olarak istihdam edilecek
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
DÜNYA KADIN MÜHENDİSLER GÜNÜ KONFERANSI BURSA`DA KUTLANACAK!
Bursa
Başkan Alper Taban Stajyer Öğrencilerle Veda Sofrasında Buluştu
Bursa
Bursa Yenişehir Havalimanı'na yeni ulaşım seferleri başladı
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de kız çocukları için Mini Voleybol Şenliği
Gündem
17 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediye Meclis Toplantısında MHP Grubu Hamitler Çöplüğünü gündeme getirdi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Aydın Kemerçeşme mahalle sakinleriyle kahvaltıda buluştu
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Hobabüs İnegöl’ü Harekete Geçiriyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
ERGUVAN’DAN GÖRKEMLİ FİNAL