Kategoriler

Bursa Bedir Derneği Ekim ayı dağıtımlarına hız kesmeden devam ediyor

Bursa’da kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahiplerinin sesi haline gelen Bedir Derneği, ilimizde maddi durumu kötü olan aile ve insanlara desteklerini sürdürüyor. Ailelerin belirlenen ihtiyaçları evlerine veya dernek merkezinden kendilerine her ay düzenli şekilde veriliyor.

Dernek merkez depodan, ihtiyaç sahipleri almak istedikleri yardımı ihtiyaçlarını, kendileri belirliyor ve kendileri seçerek alıyor, Rutin aylık dağıtımlarda ise market kartı olarak ailelere veriliyor Market kartları sayesinde Aileleri belli gıda kolileri pirinç, bulgur gibi gıdaların yerine kendi ihtiyaçlarını alma fırsatı veriliyor. Yardımların daha nitelikli hale geldiği bu yöntem ile ailelerin ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

Bedir Derneği Başkanı Kasım KAPLAN konu ile ilgili açıklama yaparak “Önceki dağıtımlarımızda mevcut bulunan yardım kolilerini ihtiyaç sahipli ailelere veriyorduk, gördük ki ailelere ihtiyacı olmayan ürünler gidiyor. Buda aile ihtiyaçlarını karşılamadığı gibi, Gıda  israfına da sebebiyet veriyordu dedi.

Sözlerine devam eden KAPLAN, “Bedir Derneği olarak ailelerin ihtiyaçlarına göre planlama yapıyoruz dernek merkezinden ve market kartlarıyla ihtiyacı neyse ona göre ailenin tercihine bırakıyoruz. Böylece dağıtım yapmak için değil insanların ihtiyaçlarını gidermek için yardım yapmaya çalışıyoruz.

Bu ay farklı olarak İlkokul, ortaokul ve liseye giden çocuklar için kırtasiye malzemelerinin de dağıtımını yapıyoruz. Ailelerimizin çocuklarımızın Tüm ihtiyaçları gidermek için elimizden gelen yardımı esirgemiyoruz. İmkânlar çerçevesinde yardımlarımızı yapmaya gayretle devam ediyoruz ifadelerini kullandı.

Kaplan ayrıca hayırsever vatandaşlara seslenerek “Hizmetlerin büyümesi ve daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak için bağış, zekat, kurban ve fitrelerinizi derneğimize bağışlayarak yada market kartları satın alarak hayra vesile olabilirsiniz” diye konuştu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Krizler ve Uluslararası Kimlik Hedefi, Öğrencileri Yurt Dışına Eğitime Yönlendiriyor
Bursa
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
Bursa
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezinden miniklere 23 Nisan sürprizi
Bursa
Eski İsveç Başbakanı Reinfeldt: “Küresel Yönetişime İhtiyacımız Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" sergisi Bursa Nilüfer’de
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Emre Kaya'dan Mehmet Çevik'e sürpriz
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı