Kategoriler

Bursa Tabip Odası Başkanı: 'Birinci basamak' güçlendirilmeli

BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, COVID-19 ile mücadelenin daha etkili olması birinci basamak sağlık merkezlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr.Alpaslan Türkkan, pandemi sürecini değerlendirdiği bir açıklamada bulundu.

"Korunmak tedavi etmekten daha insancıldır. COVID-19 ile hastanelerde hasta tedavi ederek mücadele edilemez" ifadelerini kullanan Türkkan, pandemi mücadelesinin sahada verileceğini vurguladı. COVID-19'un yaşayacağımız son salgın olmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Türkkan, "Bu süreçten dersler çıkararak kendimizi ve kurumlarımızı yenileyerek yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Bildiğimiz ama yönetimlerin göz ardı ettiği gerçek bir kez daha kendisini hatırlattı" diye konuştu.

Özlük hakları düzenlenmeli

Sağlık hizmeti sunumunda birinci basamak sağlık hizmetlerinin çok önemli ve vazgeçilemez olduğunu altını çizen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan şunları söyledi: "Toplum sağlığında başarının yolu da buradan geçer. Türkiye'de birinci basamağın adresi aile sağlığı merkezleri ve aile hekimleridir. Geleceğe hazır olmak için birinci basamağın güçlendirilmesi zorunludur. Aile sağlığı merkezlerinin nitelik ve nicelik yönünden desteklenmesi, aile hekimlerinin özlük haklarının düzenlenmesi acil beklentilerimizdir."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'