Kategoriler

Beşir Derneği’nden afetzedelere destek

Merkez üssü İzmir olan ve 6,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Beşir Derneği bölgeye yönlendirdiği ekipleri ve gönüllüleriyle birlikte yardım çalışmalarına başladı.

100’den fazla gönüllü ekibi, 5 lojistik aracı ve 15 profesyonel ekibiyle afet bölgesine ulaşan dernek, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda yardımlarına başladığını açıkladı

Ege ve Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilen ve AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 14.51'de merkez üssü İzmir olan 6,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Beşir Derneği bölgeye yönlendirdiği ekipleri ve gönüllüleriyle birlikte yardım çalışmalarına başladı. AFAD ve Kızılay ile koordineli olarak çalışmalarına başlayan dernek, deprem nedeniyle evlerine giremeyen ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan afetzedeler için mobil aşevleri ile sıcak yemek dağıtımına başladı. Deprem bölgesinde, 10 farklı noktada çorba, çay vb. ikramlarda bulunmaya başlayan dernek, 100’den fazla gönüllü ekipleriyle çadır, battaniye ve diğer yardım çalışmalarına destek olmak için hazır konuma geçti.

Beşir Derneği Başkanı Fatih Sarıyar konuyla ilgili açıklamada bulunarak günün birlik olma günü olduğunu vurguladı. Sarıyar, ‘‘Beşir Derneği olarak olağanüstü durumlar için hazır olan ekiplerimizle Ege ve Marmara bölge müdürlüklerimiz başta olmak üzere genel merkezimizden gönderdiğimiz personel ve gönüllülerimizle afetzedelerin yanında olma gayretindeyiz. Mobil aşevimiz ile deprem bölgesinde 3 öğün olmak üzere sıcak yemek ikramında bulunmaya başladık. Deprem bölgesinde 10 farklı noktada çorba, çay, sandviç vb. ikramlarda bulunuyoruz. 100’den fazla gönüllü ekibimiz, 5 lojistik aracımız ve 15 profesyonel personel ekibimizle kurtarma çalışmaları, çadır kurma, yardım dağıtma ve diğer destek hizmetlerimize AFAD ve Kızılay Besleme Grubu koordinasyonunda devam ediyoruz. Gün birlik olma ve yaraları sarma günüdür. Zor zamanlarda birbirimizin yanında olmak durumundayız. İzmir’e ve çevre illere geçmiş olsun diyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileriz’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Gezici Kütüphane 1 yıldır yollarda
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
EMEP Bursa'dan TOGG’da işten atmalara tepki: "İşçiyi açlığa mahkum edenlerden yerlilik beklenemez"
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE’DEN YEDİ KITAYA UZANAN YAZ ETKİNLİKLERİ: 3 ÜLKEDEN 104 KATILIMCI BURSA’DA BULUŞTU
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN KAMU PERSONELİNE TÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Gemlik’te Üç Koldan Yol Yapımı Sürüyor
Bursa
140 Kez Görüntülendi.
BİLGE ADAMLAR YAZDI:NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR’DEN DOSTU ERDAL AKALTUN’A 200MİLYONLUK BALLI İHALE!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden Genco Erkal’a vefa gecesi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
ULUTEK FİRMALARI, BURSA MODEL FABRİKA’DA AKILLI ÜRETİMLE BULUŞTU
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BTSO Akademi’de İhracatın Yeni Rotası Körfez Ülkeleri