Kategoriler

Karacabey’de alınan önlemler yoğunluğu azalttı

aracabey’de pazaryerinde alınan önlemler yoğunluğu azalttı.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Karacabey’de de pandemi ile kararlı mücadele sürerken, Karacabey’de alınan birtakım önlemler faydalı sonuçlar veriyor.Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Kaymakamlık nezdinde toplanan kurul ile ilçemiz pazarının sadece salı günleri değil,pazar-pazartesi ve salı olmak üzere 3 güne yayılması kararı alındı" dedi.

Karacabey’de geçtiğimiz hafta İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar neticesinde, halk pazarı 1 günden 3 güne çıkarılmıştı. Yoğunluğun azaltılması hedefiyle yapılan uygulama ile pazardaki yoğunluğun oldukça düştüğü, vatandaş ve esnafın da tedbirlere uymakta zorlanmadığı görüldü.

BAŞKAN ÖZKAN’DAN ‘TEDBİR’ ÇAĞRISI

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada,“Kaymakamlık nezdinde toplanan kurul ile ilçemiz pazarının sadece salı günleri değil,pazar-pazartesi ve salı olmak üzere 3 güne yayılması kararı alınmıştı. Bu sayede yoğunluk tek bir gün olmayacak ve vatandaşlarımızın tedbirlere ve mesafe kuralına uyması daha kolaylaşacak. Görüyoruz ki bu uygulamamız son derece başarılı olmuş durumda. Bir kez daha yinelemekte fayda var. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile pandemiye karşı yoğun bir mücadele veriyor. Ancakvirüse karşı hiçbir mücadele,bizim kişisel olarak alacağımız tedbirlerimiz kadar güçlü değil. Her birey hem ülkesi hem kendi sağlığı hem de toplum sağlığı için mutlaka bu tedbirlere uymalı. Bu yüzden maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat edilmesini, tüm vatandaşlarımızdan bir kez daha önemle rica ediyorum” dedi.

SOKAKTA SİGARA İÇİLMESİ YASAKLANDI

Öte yandan, Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan son karar kapsamında;Bursa genelinde olduğu gibi Karacabey’de decadde ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı. Buna göre Karacabey’deCumhuriyet Alanı (Heykel), Bursa Caddesi, Bandırma Caddesi, Sevgi Yolu, Ortaokul Caddesi, Panayır Caddesi ve Dr. Rüştü Özüt Caddesinde, pazaryerindeve yürürken, sigara ve tütün mamullerinin kullanımının ikinci bir karara dek yasaklandığı duyuruldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
21 Haziran'da dünya İznik'i dinleyecek
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk TÜRKOĞLU: “8 Yıldır Bitmeyen Doğancı Tüneli, Yandaşa Açılan Rant Tüneline Dönüştü!”
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi Belediyesi'nden ilçeye yeni spor tesisi
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Basketbol sahalarını güzelleştirecek tasarımlar belli oldu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi ilçeye yeni bir spor tesisi daha kazandırıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
DSÖ Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı Bursa'da Başlıyor
Bursa
8 Kez Görüntülendi.
Bursa Maarif Halk Dansları Topluluğu Sakarya’da Düzenlenen Maarif Halk Dansları Şenliğine Katıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor
Bursa
Sinekle mücadele yaz aylarında da hız kesmiyor
Bursa
Bursa Yuvam'da 'Babalar Günü'ne özel etkinlik