Kategoriler

Bursa'da "Uygulamalı Çiftçi Okulu"nda dersler başladı

Bursa'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde hizmete başlayan "Uygulamalı Çiftçi Okulu"nda unlu mamuller ve zeytin yetiştiriciliği konularında katılımcılara eğitim verilecek.

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında bugün ilk ders zili törenle çaldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, törende yaptığı konuşmada, eğitimin yanı sıra entegrasyon, arkadaşlık ve yakın ilişkiler kurma gibi konuları geliştirmek için de çaba gösterildiğini söyledi.

Bursa'nın tarım, hayvancılık ve gıda yönünden oldukça önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Aygül, şunları kaydetti:

"Bursa olarak FAO ile işbirliğimiz geçen yılın başlarına dayanıyor. O zamandan beri iki proje uyguladık. Bu projeyle üçüncü projemizi uygulamak üzere çalışmalarımıza başladık. Geçen yıl hem teorik ve de pratik eğitim gören kursiyerlerin yaklaşık yüzde 25'i çeşitli alanlarda istihdam edildiler. İş yoğunluğunun arttığı dönemlerde bu sayı yüzde 50 oranına ulaştı. Uygulanan bu eğitimler öylesine değil sahada da hem Suriyeli misafirlerimiz hem de Türk vatandaşlarımıza fayda sağladı."

Projeyle, Bursa'da bulunan Suriyeli ile Türk vatandaşları arasından seçilen kişilerin çeşitli mesleki eğitim konularından eğitildikten sonra istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

"Uygulamalı Çiftçi Okulu"nda unlu mamuller ve zeytin yetiştiriciliği konularında toplam 75 kişiye 6 ay süreli eğitim verilecek.

Tarımsal eğitimin yanı sıra kültürel uyum ve istihdam oluşturulmasının hedeflendiği çalışmada ayrıca cinsiyet eşitliği, yeni tarım teknikleri, akıllı ve iyi tarım uygulamaları gibi konular da yer alacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Yeşil Bursa Rallisi asfaltın tozunu attıracak
Bursa
Bursalı minik ressamların eserleri BAOB’da sergilendi
Bursa
Genital estetik kadın sağlığında birçok probleme çözüm oluyor
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
BTÜ’nün çevreci buluşu dünya çapında tescillendi
Bursa
2023 Bursa Kalite Ödülleri açıklandı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'nın suyu artık daha kaliteli
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
CHP Bursa'dan yeni müfredat tepkisi
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa’nın bu mahallesinde hiçbir şey yok
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Şadi Özdemir: "Tarım alanlarına çivi çaktırmayacağız"
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Eczacılar, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde buluştu