Kategoriler

Türkiye’nin ilk yerli MDF üreticisinden büyük yatırım

Üretime geçtiği 1984 yılından bu yana sektöründe birçok ilke imza atan Çamsan Ordu, ekonomik olarak büyümenin üretim ve ihracattan geçtiğine olan inancıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Çamsan Ordu’nun 70 milyon avroluk yeni yatırımı, aynı zamanda 100 kişilik ilave istihdam anlamına geliyor.

Doğayla dost bir şekilde üretim yapacak olan MDF3 tesisinin, Çamsan Ordu’nun üretim kapasitesini iki buçuk kat, ihracat kapasitesini ise üç kat daha artıracağını söyleyen Çamsan Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz sözlerine şu şekilde devam etti;

Ülkemizdeki refah seviyesinin ve ekonomik büyümenin üretim ve ihracat ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. 2018’in ikinci yarısına baktığımızda neredeyse tüm sektörlerde ciddi bir dalgalanma gördük. Bu dalgalanmalar sonucu şirketler yatırımlarını ya ertelendi ya da iptal etti. Çamsan Ordu olarak biz de ciddi değerlendirmeler yaptık ve ülkemize olan inancımız ile son iki yılda planladığımız yatırımımıza devam etme kararı aldık. Alman Dieffenbacher firmasıyla anlaşmaya vararak, toplam 70 milyon avro tutarındaki yeni MDF tesisimize hız verdik. Bu yeni yatırımımız ile ürün çeşitliliğimizi artırmayı ve çevreye duyarlı, son teknoloji ile donatılmış yeni bir MDF üretim tesisini ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz.”

Ağaç panel marketinin büyüklüğü 2026 yılında 230 Milyar dolara çıkacak.

“Ağaç panel marketinin büyüklüğü 2020 yılında 154 Milyar dolar iken bu rakam 2026 yılında 230 Milyar dolara çıkacak. Sektör özellikle Asya'da çok hızlı büyüme gösteriyor, Kuzey Amerika ve Avrupa'da da yine MDF'ye olan talebin hızla arttığını güncel raporlardan takip ediyoruz. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz bu yatırımımız ile globalde de pazar payımızı büyüteceğiz.

Sektörün lider oyuncularından biri olmaktan gurur duyuyoruz. Çamsan Ordu ailesi olarak her zaman etik kurallarımız çerçevesinde en iyisini başarmayı hedefledik ve bundan hiç şaşmadık. Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımız ile yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”

Çamsan Ordu’nun MDF3 yatırımının inşaatının 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanarak üretime başlaması hedefleniyor. Tesis Altınordu Kökenli’de bulunuyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Dünya çapında başarı elde etmiş girişimciler tecrübelerini gençlerle paylaşıyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de Uluslararası Balkan Festivali renkli görüntülerle start aldı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA ÇOCUKLARA AFETE HAZIRLIK EĞİTİMİ
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN YILMAZ ÜRETEN KADINLARLA BULUŞTU
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de Zabıta Çiçekçileri Mercek Altına Aldı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İki Ayrı Bakana Çifte Soru Önergesi Verdi:
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nde Yeni Personellere Oryantasyon Eğitimi Verildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI ÜYESİ REHBERLER İNEGÖL’ÜN DOĞASINI KEŞFETTİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
A Parti Bursa: Çözüm Hal Yasası değil birlikte üretim!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi