Kategoriler

Deva Partili Dereli: "Öğretmen Açığı Büyürken, Yarım Milyon Öğretmen Atama Bekliyor"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zehra Zeynep Dereli, öğretmenlerin diğer meslek mensubu devlet memurlarına göre en düşük ücreti alan kamu görevlileri olduğunu belirterek, "Ülkemizde öğretmen açığı her geçen gün büyürken yarım milyon öğretmenimiz ise öğrencilerine, sınıflarına, okullarına kavuşabilmek için atama bekliyorlar" dedi.

Dereli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Öğretmen açığı bulunmasına rağmen ataması yapılmayan yarım milyon öğretmen olduğunu anımsatan Dereli, "Uygulamada norma aykırı atamalar nedeniyle birçok kurumda öğretmen fazlalığı, buna karşın birçok kurumda da öğretmen açığı bulunmakta ve atamalarda liyakat esas alınmamaktadır. Bunları sadece biz değil Sayıştay Raporları da söylüyor" dedi.

Dereli'nin açıklaması şöyle:

"ÖĞRETMEN AÇIĞI BÜYÜRKEN YARIM MİLYON ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR"

"Bugün 24 Kasım Dünya Öğretmenler Günü. Ülkemizde öğretmenlerimizin durumu bu güzel günü buruk kutlamamıza neden oluyor. Öğretmenlerimiz bugün ne yazık ki farklı statülerde görev yapmalarının yanı sıra diğer meslek mensubu devlet memurlarına kıyasen en düşük ücreti alan kamu görevlileri konumundalar. Ülkemizde öğretmen açığı her geçen gün büyürken yarım milyon öğretmenimiz ise öğrencilerine, sınıflarına, okullarına kavuşabilmek için atama bekliyorlar."

"ATAMALARDA LİYAKAT YOK"

"Mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke geneli ve iller açısından dengesizlik mevcuttur ve planlamadaki zafiyetler nedeniyle öğretmen açığı sorunu çözüme kavuşturulamamıştır. Kısıtlı olan mevcut yetişmiş insan kaynağı ve buna bağlı olarak mali kaynaklar verimli kullanılmamaktadır. Uygulamada norma aykırı atamalar nedeniyle birçok kurumda öğretmen fazlalığı, buna karşın birçok kurumda da öğretmen açığı bulunmakta ve atamalarda liyakat esas alınmamaktadır. Bunları sadece biz değil Sayıştay Raporları da söylüyor."

"ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU YASALAŞMALIDIR"

Dereli, sorunların çözümü için yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı:

"- Öğretmenlik mesleğinin statüsü ve sosyal gereksinimleri, yükümlülükleri, sorumlulukları ve hakları için katılımcı bir anlayışla ve toplumsal mutabakatla hazırlanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşmalıdır.

- Öğretmenlerin çalışma koşulları iyileştirilmelidir.

- Meslekte kariyer basamakları ve uzmanlık uygulamalarının adaletli bir biçimde yürütülmesine dayanak oluşturulmalıdır.

- Tüm öğretmenlerin eşit statüye sahip olduğu ve öğretmen yeterliliklerine sahip olmayan kimsenin öğretmen olarak görev yapmadığı bir düzenleme gereklidir.

- Hiçbir sınıfın öğretmensiz kalmamasını güvence altında tutmak önemlidir.

- Atamalarda liyakat esas alınmalı sözlü mülakat kaldırılmalıdır."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursaspor, Anadolu Efes'i devirdi
Bursa
Bursa'dan 'Millet' çağrısı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de Mayıs meclisi yapıldı
Bursa
BTÜ’nün bir buluşu daha tescillendi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
CHP ilçe yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret
Bursa
Bursa Büyükşehir'den 'Hıdırellez' konseri
Bursa
Türk ve Alman üniversitelerin akademik dostluğunda çeyrek asır
Bursa
Kalbiselim Derneği binlerce kişiye yardım ediyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Haşimato hastalığı nedir? Haşimato hastaları bu besinlere dikkat!
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Memur-Sen Bursa: Doğum izni 32 haftaya çıkarılmalı