Kategoriler

Bursa'da üreten kadının gücüyle şiddete 'dur' denilebileceği vurgulandı

Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, "Kadınları sevgiyle sarmalayan bir dünya için..." sloganıyla bir kısa film hazırlarken, üreten kadının gücüyle şiddete dur diyebileceğini vurguladı. Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz'ın koordinasyonunda, Bursa kadın kooperatiflerinin birlikteliği ve Gürsu Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan kısa filmle, "Kadına Şiddete Sıfır Tolerans" dendi.

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında, Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önderliğinde, "Kadın üretirse dünya gelişir" düsturuyla, kadınların üretimi ve eğitimini destekleyici faaliyetler gerçekleştiren kadın kooperatifleriyle birlikte, Gürsu Belediyesi'nin desteğiyle hazırlandı. Filmde, kadının, tarımda, iş hayatında, siyasette her alanda var olarak güçlü olduğu bir toplumda kadına şiddetin var olamayacağına vurgu yapılıyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz aydınlık nesiller yetiştiren anneler, ülkemizin ekonomisine değer katan üreticiler, ülkemizin geleceğine ışık tutan aydınlar, siyasetçiler, kısaca varlıklarıyla her alanda toplumumuzu ileri götüren mihenk taşlarıdır kadınlarımız. Toplumun en küçük birimi olan aileden başlayarak, hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştirir kadınlarımız. Karlara inat çiçek açan kardelendir kadın. Yaradılışından gelen gücüyle tüm zorluklara direnir ve yine çiçek açar kadın. Sevginin, şefkatin, hoşgörünün, emeğin, fedakarlığın timsali kadınların huzur şemsiyesi altında şekillenen bir dünya diliyorum" dedi.

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, güçlü kadının, güçlü aile ve güçlü Türkiye'nin  temel dinamik unsuru olduğunun farkındayız" diyen Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz ise, "Bizce kadın üretmeli. Üreten kadın güçlü kadındır. Güçlü kadın ise güçlü ailedir. Güçlü aile ise güçlü Türkiye'dir. Toplumumuzun temelini oluşturan aile biriminin yapı taşı olan kadınlarımızın üreterek güçlü olması, kadına şiddetin artık toplumsal bir yara olmaktan çıkması için büyük önem taşımakta. Bu nedenle kadınlarımızın her alanda güçlü olması için onların yanındayız. Bu kısa filmimizle, toplumsal duyarlılığımızı canlı tutmak istedik. Filmin yapımında keyifle emek veren tüm kadınlarımıza, kadın kooperatif başkanlarımız ile konuya olan duyarlı çalışmaları ve destekleri için Gürsu Belediye Başkanımız ve ekibine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'