Kategoriler

Bursa'da yasağa takılan yolcuya ağır fatura: 3 bin 150 TL

Bursa'da, sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla belgesi olmadığı halde dolmuşla yolculuk yapan Ahmet Mutlu'ya 3 bin 186 TL ceza kesildi. Yolcusuna ceza kesildiğini gören dolmuş sürücüsü, "Yolcu bana 'sür' dedi ama ben başka yolcu almak için bekledim" diyerek yolcusunu savundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında genelge gönderildi. Buna göre; 81 ilin tamamında hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arasında, hafta sonları Cuma günü saat 21.00'dan başlayıp Pazartesi saat 05.00'a kadar devam edecek sokağa çıkma yasakları bu akşam başladı. Yasakların ilk dakikalarında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler megafonla vatandaşları uyararak evlerine gitmelerini istedi. 

 

Yasak başladıktan sonra kentin farklı bölgelerinde oluşturulan uygulama noktalarında ekipler, sürücülerin belgelerini kontrol etti. Uygulama sırasında dolmuş ve taksiciler de denetlendi. Yanlarında sokağa çıkma yasağından muaf olduklarına dair belgeleri olmayan yolculara ise cezai işlem uyguladı. Dolmuşla yolculuk yapan Ahmet Mutlu, uygulama noktasında kendisine belge soran polis memurlarına belgesinin olmadığını söyledi. 

 

Bunun üzerine dolmuştan indirilen Mutlu'ya cezai işlem uygulandı. Yolcusuna ceza yazıldığını gören dolmuş sürücüsü, aracından inerek memurlara yolcunun suçu olmadığını, yolcunun kalkmak istediğini ama kendisinin başka yolcuları da beklediğini, Mutlu'nun bu sebeple geç kaldığını belirtti. Sürücünün savunması üzerine polis memuru 'O halde cezasını siz ödeyin' dedi. Cezayı duyan sürücü sorumluluk almadığını belirterek yolcusunun yanından ayrıldı. Ekipler Mutlu'ya yasağı ihlal ettiği gerekçesi ile 3 bin 186 lira ceza kesti. 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
YAVUZSELİM’E ÇOK FONKSİYONLU PAZAR YERİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’nın çalınan tarihi nerede?
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Kaçak Yapıyla Mücadele Sürüyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE-KIRGIZ CUMHURİYETİ KARDEŞLİĞİ BURSA'DA PERÇİNLENDİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Türkiye'ye öncü 'Bursa Taksi' yollarda
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Çiftçiye destek ve doğaya saygı Bursa'ya ödül getirdi
Gündem
5 Kez Görüntülendi.
MANŞETX GAZETESİ'NİN BURSA VE ANKARA'NIN AĞUSTOS SAYILARI ÇIKTI!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa'da TRESGED'den Vali Ayyıldız'a ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
GESİAD'dan Bursa Valisi Ayyıldız'a 34. yıl ziyareti
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden velilere özel kitap atölyesi