Kategoriler

Osmangazi'de sahipsiz hayvanlara beslenme desteği

Osmangazi Belediyesi, yılın her döneminde olduğu gibi sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde de can dostları yalnız bırakmıyor. Belediye ekipleri, pandemi sürecinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için her gün düzenli olarak belirli noktalara mama ve su bırakıyor.

Koronavirüs salgınına karşı birçok tedbiri titizlikle uygulayan Osmangazi Belediyesi, ilçe genelindeki sokak hayvanlarını da unutmuyor. İçinde bulunduğumuz zor dönemde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Osmangazi Belediyesi, sahipsiz hayvanların da beslenmelerini sağlıyor. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki birçok noktaya düzenli olarak mama ve su bırakarak can dostların aç kalmasının önüne geçiyor. Ekipler, özellikle Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte sokak hayvanlarının mağdur olmaması için  hassasiyet gösteriyor. Beslenmenin yanı sıra ihtiyaç görülen hayvanlar, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne götürülerek bakım ve tedavileri yapılıyor.

DÜNDAR: "HAYATI BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ"

Osmangazi'de her canlının değerli olduğunu ve hayvanların da yaşam hakkına saygı duyduklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu hayatı hep birlikte paylaşıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi can dostlarımızı da ihmal etmeyip, onlara da destek veriyoruz. Can dostlarımıza yönelik olarak periyodik sürdürdüğümüz mama ve su dağıtımını içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yoğunlaştırmıştık. Sahipsiz hayvanların aç ve susuz kalmaması için ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Vatandaşlarımız merak etmesin, Osmangazi'de can dostlar da emin ellerde" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
YAVUZSELİM’E ÇOK FONKSİYONLU PAZAR YERİ
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa’nın çalınan tarihi nerede?
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Kaçak Yapıyla Mücadele Sürüyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE-KIRGIZ CUMHURİYETİ KARDEŞLİĞİ BURSA'DA PERÇİNLENDİ
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Türkiye'ye öncü 'Bursa Taksi' yollarda
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Çiftçiye destek ve doğaya saygı Bursa'ya ödül getirdi
Gündem
5 Kez Görüntülendi.
MANŞETX GAZETESİ'NİN BURSA VE ANKARA'NIN AĞUSTOS SAYILARI ÇIKTI!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa'da TRESGED'den Vali Ayyıldız'a ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
GESİAD'dan Bursa Valisi Ayyıldız'a 34. yıl ziyareti
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden velilere özel kitap atölyesi