Kategoriler

Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz: 'Sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz'

Bursa Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi doğrultusunda can dostlarına destek olmayı sürdürüyor.

Sokak hayvanlarının özellikle tedavisi ve sahiplendirilmesi konusunda duyarlı çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyan anlayışla çalışmalar yürütüyor. Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi'nde geride kalan 1 yılda 6 bin 567hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 493 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturuldu.

Sokaklardan 3 bin 451 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak 546 kısırlaştırma işlemi de uygulandı.

'CAN DOSTLARIMIZA KARŞI SORUMLUYUZ'

Doğadaki tüm canlıların aynı ölçüde yaşama hakkına sahip olduklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bir yandan şehrin doğasını korurken diğer yandan da şehirde yaşayan canlılara sahip çıkılması gerektiği bilinciyle hareket etmeye devam ediyoruz. Özellikle şu soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve korunmasına ayrı bir önem veriyoruz. Bir tek canlının bile olumsuz hava koşullarından ve çeşitli nedenlerden zarar görmesini engellemek için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bizim toplum olarak en önemli hasletlerimizden birisi merhamet duygusudur. Bu da sadece insanlarla sınırlı değil, tüm canlıları kapsayan bir merhamet anlayışıdır. Dün olduğu gibi bugün de bu duygularımızı yaşatmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın şehri Yıldırım'da insanlarımızın birbirine gösterdiği sıcak duyguları, şehrimizin ayrılmaz parçaları olan sokak canlılarına da göstereceğine eminim" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
YAVUZSELİM’E ÇOK FONKSİYONLU PAZAR YERİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’nın çalınan tarihi nerede?
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Kaçak Yapıyla Mücadele Sürüyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE-KIRGIZ CUMHURİYETİ KARDEŞLİĞİ BURSA'DA PERÇİNLENDİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Türkiye'ye öncü 'Bursa Taksi' yollarda
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Çiftçiye destek ve doğaya saygı Bursa'ya ödül getirdi
Gündem
5 Kez Görüntülendi.
MANŞETX GAZETESİ'NİN BURSA VE ANKARA'NIN AĞUSTOS SAYILARI ÇIKTI!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa'da TRESGED'den Vali Ayyıldız'a ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
GESİAD'dan Bursa Valisi Ayyıldız'a 34. yıl ziyareti
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden velilere özel kitap atölyesi