Kategoriler

Jak Eskinazi: Asgari ücret, ihracatçıyı rekabette korudu

Türkiye’de 7 milyon çalışanı ve ailelerini doğrudan etkileyen asgari ücret 2021 yılı için yüzde 21.56’lık artışla 2 bin 825 TL olarak belirlendi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yeni asgari ücretin işçilerin emeğini enflasyon karşısında, ihracatı ise rekabetçilikte koruyan bir dengede olduğunu kaydetti.

Dünya’nın çok çetin bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Eskinazi, “Bugün işçi, işveren ve kamu kesimi çok hassas bir değerlendirme yaptı. Belirlenen asgari ücreti işçinin ve işverenin ihtiyaçlarına karşılık buldukları bir seviye olarak görüyoruz” diye konuştu. 

Gönül 3 bin TL’nin üstünü istiyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Türk-İş’in dillendirdiği “Asgari ücret 3 bin TL’nin altında olmasın” söylemini çok haklı bir talep olarak değerlendiren Eskinazi şöyle konuştu: “Biz sanayici ve ihracatçıyız. Bizim ürettiklerimizin daha yoğun talep görmesinde asgari ücret en önemli parametrelerden bir tanesi. Alım gücünün yüksek olması bizim için de hayati derecede önemli. Asgari ücretlinin harcamalarının büyük çoğunluğunu oluşturan temel gıda maddeleri, elektrik, su, doğalgaz, kira gibi ana kalemlerdeki artış asgari ücrete verilen artış seviyesinde ya da altında. Ancak, pandemi şartlarında hem üretimin düştüğü, hem de maliyetlerin arttığı ortamda belirlenen asgari ücret beklentilerin uzağında kaldı gibi gözükse de gerçekçi bir ücret belirlendi.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa’da kadın kaynak ustaları iş başında
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Valiliği'nden '5 günlük yasak' kararı!
Gündem
3 Kez Görüntülendi.
TÜMKAD DÜNYA KADIN MÜHENDİSLER GÜNÜNÜ KUTLADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu ‘Tersine Dünya’ ile izleyici karşısına çıkıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Almanya’daki Hessentag 2025 Festivali’nde Osmangazi rüzgarı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Uzay ve Havacılık Deneyimi “AstroBursa” Projesi GUHEM’de Başladı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İnegöl Fatihi Turgut Alp Dualarla Anıldı
Bursa
8 Kez Görüntülendi.
İYİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ SELÇUK TÜRKOĞLU’NDAN 28. YASAMA DÖNEMİ 2 YILLIK FAALİYET RAPORU:
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı... HAVZA BÜLTENİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediyesi'nden Hüdavendigar'da dere temizliği