Kategoriler

Veri ihlallerinin şirketlere maliyeti 4 milyon dolar

Yapılan araştırmaya göre, yaşanan veri ihlallerinin şirketlere ortalama maliyeti 3,86 milyon dolar. Covid-19 dönemiyle birlikte uzaktan çalışmaya geçen şirketler için ise bu maliyetin 4 milyon dolardan fazla olduğu aktarılıyor. Kötü amaçlı saldırıların yaşanan veri ihlallerinin çoğunu oluşturduğunu vurgulayan Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, veri ihlallerinin önüne geçebilmek için şirketlerin dikkat etmesi gereken 7 önemli adımı sıralıyor.

IBM’nin 2020 Veri İhlali Maliyet Raporu araştırma sonuçları, şirketlerin veri ihlallerinden dolayı ciddi zararlar gördüğünü ortaya çıkardı. Yapılan araştırma, veri ihlallerinin şirketlere yıllık ortalama maliyetinin 3,86 milyon dolar olduğunu raporlarken uzaktan çalışan şirketler için bu rakamın ortalama maliyetten 137.000 ABD doları daha fazla olduğunu aktarıyor. Yaşanan ihlallerde kişisel müşteri bilgilerinin özellikle tehlike arz ettiğini belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber güvenlik risklerini en aza indirmek için şirketlerin uygulaması gereken adımların olduğunu dile getiriyor.

Uzaktan Çalışmaya Geçen Şirketler Milyon Dolarlardan Oluyor

 

Pandemiyle birlikte düzensiz bir şekilde uzaktan çalışma sistemine geçen şirketler, 2020 yılını ciddi zararlar ile kapatıyor. Bunun en birincil nedeni ise uzaktan çalışma sürecinde şirketlerin siber güvenliklerinin zayıf noktalar içermesinden ve yeni sürece adapte olmada sorunlar yaşamasından kaynaklandığını aktaran Gürsel Tursun, ortalama veri ihlali maliyetinin 4 milyon dolardan fazla olduğu uzaktan çalışan şirketlerin siber güvenlik yapılanmalarını gözden geçirerek gerekli noktalara çözümler sağlaması gerektiğini belirtiyor.

 

Veri İhlalini Tespit Etmek ve Kontrol Altına Almak 280 Günü Buluyor

 

Uzaktan çalışma, finansal sürece ek olarak saldırı olaylarına yanıt süresini de uzatıyor. Araştırmaya göre, şirketler bir ihlali tespit etmek ve kontrol altına almak için ortalama 280 gün harcıyor. Bu zamanda sorunu belirlemek için 207 gün ve sorunu kontrol altına almak için 73 gün harcarken uzaktan çalışan katılımcıların %76’sı ise daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Ayrıca, çalınan ya da kaybolan veriler şirketlere kayıt başına ortalama 146 dolara mal olurken, kişisel verilerin kayıt başı maliyeti ise 150 dolarlara çıkıyor. Hem zaman hem de maddi kaybın şirketlerin itibarını da zedeleyebileceğini hatırlatan Gürsel Tursun, bu tür bir veri kaybının neden olduğu hasarları önlemek için şirketlerin dikkat etmesi gereken 7 önemli adımı sıralıyor.

1. Çalışanlarınızı bilinçlendirecek eğitimler verin.

2. Çift faktörlü kimlik doğrulamaları oluşturun.

3. Hesap erişimlerini düzenli kontrol edin.

4. Verileri yedeklemeyi unutmayın.

5. Mobil cihazların güvenliğini artırın. 

6. Güvenli yama ve güncelleme süreci oluşturun.

7. Profesyonel destek almaktan kaçınmayın.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'