Kategoriler

Maden Sahalarına İHA’lı Takip

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, geçtiğimiz yıl orman yangınlarının önlenmesi ve erken müdahalesi için ilk kez kullanılan insansız hava araçları (İHA) maden sahalarındaki denetimler için de kullanılmaya başlandı. 2020 yılında Bursa, Bilecik ve Yalova illerinde faaliyetine devam eden izin sahalarında herhangi bir aşım olum olmadığı İHA’lar ile gerçekleştirilen drone uçuşlarıyla tespit edildi. OGM tarafından elde edilen görüntüler özel bir yazılımla işlenerek, modeli (DEM), Ortofoto haritası (tif), Google Earth için güncel görüntü (KML) ve eşyükselti eğirili haritalar olmak üzere tüm güncel veriler üretildi.

Türkiye orman varlıklarının korunması ve geliştirilmesi için gelişmiş teknolojileri de kullanan OGM, son olarak orman yangınlarına erken müdahale imkanı sağlayan İHA’ları maden sahalarının denetlenmesi için de devreye aldı. Denetimlerin kısa sürede ve hassasiyetle yapılmasına imkân sağlayan yöntem ile faaliyette olan izin sahalarında herhangi bir aşım olup olmadığı sürekli olarak kontrol ediliyor. 

İlk olarak Bursa, Bilecik ve Yalova illerindeki maden sahalarında gerçekleştirilen drone uçuşlarından elde edilen görüntüler, özel bir yazılımla işlenerek 12 cm hata payı ile güncel arazi modeli (DEM), Ortofoto haritası (tif), Google Earth için güncel görüntü (KML) ve eşyükselti eğirili haritalar olmak üzere tüm güncel veriler üretildi. 

Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Bursa Bölge Müdürlüğü arasındaki iş birliği kapsamında teknik personelin eğitimlerinin de sürdürüldüğü çalışmanın 2021 yılında tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde yapılması hedefleniyor. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE’DEN YEDİ KITAYA UZANAN YAZ ETKİNLİKLERİ: 3 ÜLKEDEN 104 KATILIMCI BURSA’DA BULUŞTU
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN KAMU PERSONELİNE TÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Gemlik’te Üç Koldan Yol Yapımı Sürüyor
Bursa
133 Kez Görüntülendi.
BİLGE ADAMLAR YAZDI:NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR’DEN DOSTU ERDAL AKALTUN’A 200MİLYONLUK BALLI İHALE!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden Genco Erkal’a vefa gecesi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
ULUTEK FİRMALARI, BURSA MODEL FABRİKA’DA AKILLI ÜRETİMLE BULUŞTU
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BTSO Akademi’de İhracatın Yeni Rotası Körfez Ülkeleri
Gündem
6 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER'İN BU HAFTAKİ KONUĞU MUHTARI YERİ KAZANCI İŞLETMECİSİ ÖMER FARUK FİDAN OLACAK !
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa'daki 'Öcalan hangi kapının itidir' pankartlarının sırrı çözüldü!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Ağaç İşleri Sanayisinde Atıl Alanlar Otoparka Dönüşüyor