Kategoriler

İnegöl'de el emeği ürünler kazanca dönüşüyor

Bursa İnegöl Belediyesi, aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen kadınların el emeği göz nuru ürünlerini İNESMEK Butik ile kazanca dönüştürüyor.

İnegöl Belediyesi, kadınlar için yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Sunduğu kişisel ve mesleki eğitimlerle özellikle kadınların yoğun şekilde faydalandığı İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) bünyesinde, bu el emeği göz nuru ürünlerin satılarak kazanç elde edilmesine olanak sağlayacak İNESMEK Butik hizmet vermeye başladı.

İnegöl'de kültür ve sanatın merkezi konumundaki Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nin giriş kısmında hazırlanan ve adeta modern bir mağaza havasında olan İNESMEK Butik, emeğin sanata dönüştüğü yerde şimdi de bu el emeği göz nuru ürünlerin kazanca dönüşmesini sağlayacak. Ayrıca e-ticaret üzerinden satışın da yapılacak İNESMEK Butik hakkında açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi'nin her alanıyla yenilendiğini ve güncellendiğini ifade etti.

Daha önce Hanımlar El Emeği Çarşısı adıyla benzer bir uygulamanın yapıldığını kaydeden Taban, "Bizler bu uygulamayı güncelleyerek daha modern, günümüz şartlarında online ticareti de sisteme dahil ederek bir mağaza havasında sürdürmek istedik. Burada İNESMEK Butik adı altında Beşinci Mevsim Kültür Merkezimizin giriş kısmında güzel bir mağaza hazırladık. İNESMEK Butik mağazamızı açmamızın başlıca sebebi, bayanların hobi olarak yaptıkları işlerle aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak. Bayanlarımıza istihdam oluşturmak, emeklerinin ve hayallerinin hayat bulmasını sağlamak. El işlerini ekonomik bir kaynağa dönüştürmek isteyen bayanların emeklerini değerlendirmelerine yön vermeye çalışıyoruz burada. İNESMEK Butik mağazamıza isteyen tüm bayanlar el emeği olmak şartıyla evlerinde ürettikleri ürünleri getirerek mağazamızda satılmasını sağlayabilir. Ayrıca alınan ürünler e-ticaret sistemimiz üzerinden de satışa sunulacak. Bizler İnegöl Belediyesi olarak bayanlara her alanda yön vermeye ve destek olmaya devem edeceğiz. Bu vesileyle İNESMEK Butiğin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda bir açılış töreniyle de taçlandırmak istiyoruz" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
13 Kez Görüntülendi.
DEVLET PARTİSİ BURSA’DAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Bursa
‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmalarına sanatsal yaklaşım
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nden Türkülerle Dolu Unutulmaz Gece
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başlıyor: 60 Yıllık Miras, 190 Ülkede Milyonlarla Buluşacak
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyespor Erkekler Voleybol 2. Ligi’ne yükseldi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Marmarabirlik Olağan Genel Kurulu yapıldı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de geleneksel rahvan at koşusu coşkusu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa, turizmde yaygın olarak yıldız olacak
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Amatör futbol camiası bir tesis daha kazandı