Kategoriler

Bursa İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz'dan Dünya Kanser Günü açıklaması

Kansere neden olan çevresel etmenlerin önüne geçilerek, kanserin görülme sıklığının azaltılabileceğini vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, vatandaşların erken teşhis için düzenli kanser taraması yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Dünya Kanser Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Kanserin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte birinin önlenebildiğinin altını çizdi. Çevresel etkenler kanser oluşumunda yüzde 90 oranında etkili olduğu bilgisini veren Dr. Yavuzyılmaz, "Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, sedanter yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır" dedi.

En az kanserden korunma kadar önemli olan bir diğer kavramın erken teşhis olduğunu vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz, "Toplumdaki alışılagelmiş kanaatin tersine erken teşhis edildiği takdirde kanser bütünüyle tedavi edilebilir bir hastalıktır. Birkaç istisna dışında hemen hemen bütün kanser türlerinde hastalığın erken dönemde teşhis edilmesi yarar sağlamaktadır. Kanserde asıl sorun hastalığın geç tanımlanmasıdır. İşte bu dönemde tedavi zor, pahalı ve göreceli olarak da başarısızdır. Günümüzde tanı yöntemlerindeki gelişmelerin artması birçok kanser türünün daha erken evredeyken yakalanmasına olanak tanımaktadır" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
SİVİLAY: Bursa'da OSB'leri verimli kullanalım yeter
Bursa
Kestel için OSB'ye bir tepki de Bursa Platformu'ndan
Bursa
Bursa'dan Polonya’ya dostluk köprüsü
Genel
Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki
Bursa
Orhan Sarıbal'dan beyaz ete ihracat kısıtlamasına tepki
Bursa
Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler
Bursa
Bursa Keles'te bu yemek 671’inci kez pişecek
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUYSAD Başkanı Dönmez yeniden YESİDEF'te
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'e gastronomi ödülü
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Orhaneli'nde evlenecelere müjde