Kategoriler

BUTTİM YÖNETİM KURULU BAŞKANI SADIK ŞENGÜL TÜRKİYE’NİN BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, pandemi sürecinin damgasını vurduğu 2020 yılı ve 4. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Yapılan açıklamada, Türkiye’nin 4. çeyrekte yüzde 5,9, 2020 yılında ise yüzde 1,8 büyüdüğü kaydedildi. Şengül, pandemi krizinin damga vurduğu 2020’de ülke ekonomimizin yüzde 1,8 oranında büyüme kaydetmesini önemli bulduklarını kaydetti. “Büyümenin sürdürülebilir olması için fiyat istikrarının sağlanmasını ve ihracatçının daha fazla desteklenmesini bekliyoruz” dedi.

“BÜYÜMENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI GEREK”

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül rakamlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı ve geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Ekim-Aralık 2020 dönemine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verileri de duyuruldu. Açıklanan verilere göre Türkiye 4. çeyrekte yüzde 5,9, 2020 yılında ise yüzde 1,8 büyüdü. Üretim yöntemine göre dört dönem toplamıyla elde edilen yıllık GSYH, zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2020 yılında bir önceki yıla göre %1,8 arttı. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2020 yılında bir önceki yıla göre %16,8 artarak 5 trilyon 47 milyar 909 milyon TL oldu. Kişi başına Gayrisafi Yurt İçi Hasıla 2020 yılında 60.537 TL oldu. Pandemi krizinin damga vurduğu 2020’de ülke ekonomimizin yüzde 1,8 oranında büyüme kaydetmesini önemli buluyoruz. Büyümenin sürdürülebilir olması için fiyat istikrarının sağlanmasını ve ihracatçının daha fazla desteklenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BUTTİM YOĞUN ÇABA SARF EDİYOR

Pandeminin etkilerine rağmen üretimin ve ihracatın aksamaması adına BUTTİM olarak yoğun çaba sarf ettiklerini hatırlatan Şengül, sanayicilerin üzerindeki yüklerin hafifletilmesi, desteklerin artarak devam etmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gibi adımlarla büyüme rakamlarımızın daha da yüksek seviyelere çıkacağını kaydetti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa'nın 'Çevre Düzeni Planı'
Bursa
Moda Tasarım Kalıp ve Model Geliştirme Sertifika Programı’ ikinci mezunlarını verdi..
Bursa
İnegöl Belediyesi’nde Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Bursa
TÜRKOĞLU: BURSA’DAKİ ATIŞ YAPI SKANDALI, İFLAS EDEN BİR SİSTEMİN AYNASIDIR!
Bursa
Aksa Bursa Doğalgaz, Güvenli Gaz Arzı için Kaçak Tarama Çalışmalarına Devam Ediyor
Bursa
Büyükşehir'le yollara kalite, ulaşıma konfor geliyor
Bursa
GENÇLER ASTROBURSA İLE GELECEĞE KANAT AÇTI
Bursa
Osmangazi’nin yollarında yoğun asfalt mesaisi
Bursa
BURSA’DA TRAFİK DÜZENLEMESİ
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE KÜLTÜR SANAT MARATONU DEVAM EDİYOR