Kategoriler

PERDER BURSA BAŞKANI KILIÇ’TAN ÇAĞRI: DEPOLARDA KALAN PATATESLERİ, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRALIM

Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, arz fazlası nedeniyle depolarda çürümeye terk edilen 1 milyon tondan fazla patatesin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çağrısında bulundu.

Çiftçilerin yüksek maliyetle ürettiği patatesi piyasaya sürememeleri nedeniyle yok pahasına sattıklarını ifade eden Perakendeciler Derneği (PERDER) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, “Çiftçilere yardımcı olmak amacıyla ellerinde kalan patatesleri iş dünyası olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıyız” çağrısını yaptı.

‘ÇİFTÇİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Aşırı arz nedeniyle patates fiyatlarının düşmesi ve depolarda bekleyerek çürümesinden dolayı patates üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen PERDER Bursa Şubesi Başkanı Haşim Kılıç, “Niğde’den Gümüşhane’ye, Gümüşhane’den Kars’a kadar geniş bir alanda üretimi yapılan 1 milyon tondan fazla patates, depolarda çürüme riskiyle karşı karşıya. Maliyetini kurtarmadan patateslerini satan üreticiler ciddi ekonomik sıkıntılarla baş başa kaldı. Arzın bu denli yüksek oluşu nedeniyle fiyatlar da beklentilerin altında. İş dünyası olarak depolardaki patatesleri satın alarak çiftçimize ve ülke ekonomimize sahip çıkmalıyız. El birliğiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağımız patatesler ile mübarek Ramazan ayında da üzerimize düşeni yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİMİZİN ALEYHİNE’

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan tarıma ve çiftçilere gereken desteğin verilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Pandemi nedeniyle birçok kafe ve restoranın kapanması, yeme-içme sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Gıda sektörünün temel tüketimlerinden biri olan patates, üretimi yüksek maliyetli ürün olmasına rağmen satışlar yarı yarıya düşmüş durumda. Üretici açısından baktığımız zaman, durumlarının iç açıcı olmadığını söyleyebilirim. Patateslerin depolarda kaldığı her geçen gün çiftçimizin ve dolayısıyla ekonomimizin aleyhinedir. Bu çağrıya hep birlikte kulak verirsek, devletimize ve ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa destek vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Kanal İnegöl-2 Mahmudiye Mahallesinde Hayat Buluyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA TAPU SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
AV. DERYA AYSEL, NİLÜFER’İN KADIN MUHTARLARIYLA BULUŞTU
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Halk Sağlığı Haftası Kapsamında "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” Gerçekleştirildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den katılımcı yönetim buluşması
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöllü Sporculardan Milli Takımda Büyük Başarı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
ÖZER MATLI: OVP’NİN BAŞARISI YAPISAL REFORMLARLA MÜMKÜN OLACAKTIR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyespor’un judocusu Avrupa kürsüsünde
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Erkan Aydın’dan öğrencilere ilk ders sürprizi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden dünyaca ünlü siyah incire festival