Kategoriler

KAYIP DİŞLER İÇİN İMPLANT TEDAVİSİNİ TERCİH EDİN

VM Medical Park Bursa Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dt. Halil Çelik, diş hekimliğinde implant tedavisinin kayıp dişin yerine cerrahi yöntemlerle, çene kemiğine gerçek diş kökünü taklit eden, doku uyumlu yapay dişin konması işlemi olduğunu söyledi.

TEK EKSİK BİLE DENGEYİ BOZAR

İmplant tedavisinin günümüzde hastaların diş eksikliğinin giderilmesinde tercih edilen birinci yöntem olduğunu belirten Periodontoloji Uzmanı Dr. Halil Çelik, “Tercih sebebi olmasında tek diş eksikliklerinde sağlıklı komşu dişlere işlem yapmak zorunda olmamamız, hastanın birçok dişi veya tamamı eksik olduğunda da sabit bir protez yapmamız için tek seçeneğin implant uygulaması olmasıdır. Takdir edersiniz ki, kimse gece olunca dişlerini bardağa koymak istemez. Dişler dinamik bir dengenin içerisindedir. Ağız içerisinde tek bir dişin eksikliği bile bu dengenin bozulmasına sebep olur. Diş çekiminden sonra bu eksikliğin giderilmesi için çok beklenmemeli, maksimum bir yıl içerisinde tedavisi yapılmalıdır” dedi.

PLANLAMA AŞAMASI ÇOK ÖNEMLİ

İmplant tedavisindeki en önemli aşamanın planlamanın doğru yapılması olduğunu da belirten Uzm. Dt. Çelik, “Yanlış yapılmış olan bir implant ile ilgili gelişen problemlerin çözümü zorlu bir süreçtir. Bu yüzden implantların planlama aşaması dikkatli yapılmalıdır. Günümüzde gelişen teknolojiden de istifade edilerek implantlar hasta ağzından önce bilgisayar ortamında yapılabiliyor. Üç boyutlu tomografik görüntüler üzerinde hastanın tüm anatomik oluşumları inceleniyor, yapılacak olan tedavinin sadece sağlıklı değil aynı zamanda estetik de olabilmesi için tüm açılar ayarlanıyor, sonrasında cerrahi rehber hazırlanıyor. Cerrahi rehber ağız içerisine yerleştiriliyor. Rehber üzerinde konumu belli olan cerrahi işlem alanı lazer ile açılıyor. Böylece çok az bir kanama ile implant cerrahisi hızlı bir şekilde yapılıyor ve implantlar yerleştiriliyor. Dikişsiz, milimetrik planlanmış, hastaların korkusunu minimuma indiren bir tedavi gerçekleştirilmiş oluyor. Hastanın kemiği yeterince sağlam ise aynı gün içerinde implantların üzerine geçici protezleri bile yapılabiliyor” diye konuştu. İmplant cerrahisinin yurt dışından gelen hastalar için de süre açısından ideal bir tedavi yöntemi olduğunu da ifade eden Dt. Çelik, “Yine de cerrahi işlemden korkan hastalar için genel anestezi veya sedasyon uygulamasından destek alınarak tüm bu tedaviler uygulanabiliyor. Günümüzde implant tedavisi neştersiz, ağrısız, neredeyse kanamasız uygulanabilen bir tedavi seçeneğidir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'