Kategoriler

BEBKA’DAN 32 PROJEYE DEV DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 50 Milyon TL bütçeli 2020 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan başvuruların değerlendirme sonuçlarını açıkladı. BEBKA, 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te toplam 32 projeyi destekleyecek.

TOPLAM 107 PROJE BAŞVURDU

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde kamuoyuna duyurulan 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında, Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı’na 43, Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na 12 ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı’na 52 olmak üzere toplam 107 proje başvurusu yapıldı. Bu projeler arasında yapılan değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’ne göre ön inceleme, bağımsız dış değerlendirme, saha ziyaretleri, kamu kurumları ve üniversitelerden gelen temsilcilerden oluşan değerlendirme komitesi aşamaları tamamlanarak yapılan detaylı inceleme sonrasında desteklenmeye hak kazanan projeler belirlendi.

 

YÖNETİM KURULU, PROJELERİ ONAYLADI

Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı’nda 12, Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nda 7 ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı’nda 13 olmak üzere toplam 32 proje 65 ve üzeri puan alarak başarılı bulundu. 28 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında mali destek almaya hak kazanan projeler onaylandı. Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı kapsamında kazanan projelerin desteklenmesiyle Bursa, Eskişehir, Bilecik Bölgesinde üretim ve hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi, yenilik ve verimlilik uygulamalarının artırılması sağlanacak. Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında kazanan projelerin desteklenmesiyle organize sanayi bölgelerinin alt yapı eksikliklerinin giderilmesiyle sanayi bölgelerinde yatırım ortamının iyileştirilmesi hedefleniyor.

BÖLGENİN GELİŞMESİ İÇİN 85 MİLYON TL KAYNAK HARCANACAK

Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kazanan projelerin desteklenmesiyle Bursa, Eskişehir, Bilecik Bölgesi’nde kırsal alanlarda tarım ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanacak. Mali destek programları kapsamında desteklenecek 32 projeye sağlanacak 42 milyon 8 bin 770 TL’lik hibe desteğine ek olarak proje sahiplerinin yapacağı eş finansman katkısıyla 85 milyon 153 bin 342 TL’lik kaynak, bölgenin gelişmesi için harcanacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Kanal İnegöl-2 Mahmudiye Mahallesinde Hayat Buluyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA TAPU SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
AV. DERYA AYSEL, NİLÜFER’İN KADIN MUHTARLARIYLA BULUŞTU
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Halk Sağlığı Haftası Kapsamında "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” Gerçekleştirildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den katılımcı yönetim buluşması
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İnegöllü Sporculardan Milli Takımda Büyük Başarı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
ÖZER MATLI: OVP’NİN BAŞARISI YAPISAL REFORMLARLA MÜMKÜN OLACAKTIR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyespor’un judocusu Avrupa kürsüsünde
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Erkan Aydın’dan öğrencilere ilk ders sürprizi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden dünyaca ünlü siyah incire festival