Kategoriler

Gündüz Vassaf : Sanat birleştirici güç

Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’nin düzenlediği “Nadir İşler” söyleşisine konuk olan psikolog yazar Gündüz Vassaf, her şeyin unutulduğunu ancak sanatın hep akılda olduğunu belirterek “Sanatın bir nevi birleştirici güç olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Nilüfer Belediyesi bünyesinde hizmet veren Edebiyat Müzesi, çevrimiçi etkinliklerine devam ediyor. “Nadir İşler” adıyla düzenlenen söyleşi dizisinin bu ayki konuğu psikolog yazar Gündüz Vassaf oldu. Dilan Deniz’in moderatörlüğünü yaptığı çevrimiçi etkinlikte Vassaf, kitapları ve dünya hali üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi ve kitaplarında ele aldığı konulara ilişkin  soruları yanıtladı. Sanatın önemine dikkat çeken Gündüz Vassaf, “Sanat ve sanatkarlar her zaman akıldadır. Günümüze kadar liderler, savaşlar, ırklar gelmiş geçmiş unutulmuş. Ama sanat ve sanatçılar halen akılda. Bugün yüzyıllar önce ortaya çıkan sanat eseri ve sanatçı konuşulabiliyor. Israrla sanattan bahsetmek gerekir” dedi.
Sanatın farklı kişi ve türden insanı etkileşim içine soktuğunu ifade eden Gündüz Vassaf, “Sanatın bir nevi birleştirici güç olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hayat biçimi,  insan ilişkileri gibi sanat anlayışını da değişime uğrattı. Merkezin gücü kırıldıkça sanat da özgür olacak” diye konuştu. 
Nilüfer Belediyesi’nin  kültür-sanat çalışmalarını çok değerli bulduğunu  söyleyen Gündüz Vassaf,  “Nilüfer Belediyesi’nin kültür sanat alanındaki çalışmaları Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilgiyle takip ediliyor” dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Bursa
BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde
Bursa
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde kupa ve madalya heyecanı
Bursa
Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki
Bursa
Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette
Bursa
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
Bursa
Bursa'da hava kirliliği limitin üstünde
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede
Bursa
BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim