Kategoriler

SONSUZ ÖZLEM SAYGI ve MİNNETLE ANIYORUZ

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (BSMMMO) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıldönümü sebebiyle, Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde, çelenk töreni ve basın açıklaması düzenlendi.

BSMMMO üyesi meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleşen çelenk töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz: “Bugün burada; aldığı her karar, attığı her adım ile karanlığımıza aydınlık olup; yolumuza ışık tutan Ulu Önderimizi, anmak için toplanmış bulunuyoruz. Ölümünün 83. yılında O’nu ilk günkü sevgi, saygı, minnet ve sonsuz özlemle anıyoruz… Ulu Önderimizin 57 yıllık kısa ömrüne sığdırdığı mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlamadan, doğru yorumlayamadan yarınların hesabını yapmanın artık ne kadar zor olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Günümüzde; gençlerin Atamıza olan sevgi ve ilgisinin yoğunlaşması, toplumun her kesiminden “Artık Cumhuriyetimizin Kuruluş Ayarlarına Dönmeliyiz” taleplerinin dillendirilmesi, adeta bu durumun bir yansıması...”

AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

“Gerçekten de Milli Mücadele, 1920 ile 1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişim, bu topraklarda yaşayan milyonlarca yurttaşın kucaklaşmasına vesile olduğu gibi bütün ülkede çağ ile yarışma düşüncesinin temelini de atmıştı. Bu nedenle; çağdaşlaşmayı esas alan bu köklü değişim, milletin de desteğini ve katkısını alarak, genç devleti inanılmaz bir noktaya taşımış, Türkiye Cumhuriyeti müthiş bir gelişmeye imza atmıştı. Milletini çağ ile tanıştırıp, bütün bir ülkeye hedef olarak “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı” gösteren Ata’mızı sadece 10 Kasımlarda değil, her daim, O’nun muazzam mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedeflerle andık, anmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz…” Çelenk töreni programı, BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz’ın konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Gemlik’te 6. Uluslararası Karate Turnuvası Başlıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nden Duygulandıran Mesaj: “Hz. Muhammed (Sav)’e Can Feda”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURSA’DA TRAFİK DÜZENLEMESİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Belediye personeline hayat kurtarmaya yönelik seminer
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Öğrencilerin heyecanla beklediği yaz okulu başlıyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Kestel’de Su Kaynakları ve Tarımsal Kalkınma İçin Önemli Toplantı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE SANATIN HER RENGİ YAŞANIYOR
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Çevre Düzeni Planı, ortak akıl ile şekilleniyor
Bursa
13 Kez Görüntülendi.
MAZHAR-FUAT’TAN BURSA’DA ZAMANI DURDURAN KONSER
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa İtfaiyesi’nden 183 bin öğrenciye yangın güvenliği eğitimi