Kategoriler

Türk ihracatçılar Şubat'ta Irak'a bin tır yumurta ihraç edecek

Irak’a gerçekleştirilen yumurta ihracatındaki dalgalanmaların önüne geçilebilmesi için üretici ve ihracatçılarla Iraklı ithalatçılar AKİB’de bir araya geldi. Iraklı ithalatçılar ile 2017 yılı Şubat ayında bin TIR sabit sayı bağlantısı yapılarak imzalar atıldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesindeki Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile Kanatlı Tanıtım Grubu, Mersin’de Irak’a yumurta ihracatının masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi. AKİB’de gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye genelinde Irak’a ihracat gerçekleştiren üretici-ihracatçı firmaların temsilcileri ile Türkiye’den yumurta ithalatı gerçekleştiren Iraklı ithalatçı firmaların temsilcileri katıldı.

AKİB’in ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye yumurta ihracatının yüzde 98’ini gerçekleştiren Afyon, Kayseri, Konya, İzmir, Manisa, Gaziantep, Bursa, Çorum gibi başlıca bölgelerin temsilcilerinin yer aldığı toplantının açılış konuşmasını, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz yaptı. Yumurtanın su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün en önemli ihracat kalemlerinden olduğunu vurgulayan Yamanyılmaz, Irak’ın da sektör için çok önemli olduğunu söyledi. Toplantının her iki ülke işadamları için de hayırlı olmasını dileyen Yamanyılmaz, “İhracatçılarımız, Irak’ın 2016 yılı yumurta ihracatında 233 milyon dolar ve yüzde 80’lik pay ile ilk sırada yer alıyor” dedi.

Iraklı ithalatçılar ise Türkiye’nin coğrafi konumu dolayısıyla en büyük tedarikçileri olduğunun altını çizdiler. Hem Türk hem de Iraklı işadamları tarafından her iki ülkenin de karşılıklı olarak önemini vurgulayan ithalatçılar, iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak hedefinde olduklarını dile getirdiler. Türk işadamları ise bu toplantının amacının, yumurta ticaretindeki dalgalanmaların önüne geçmek ve yumurtadaki fiyat istikrarını sağlamak olduğunu kaydettiler.

Türk ve Iraklı işadamları bin TIR sabit sayıda anlaştı

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektör ihracatının içinde büyük bir paya sahip olan kanatlı sektörünün en büyük pazarı olan Irak’a yumurta ihracatının, tüm detaylarıyla ele alındığı toplantıda, Iraklı ithalatçılar ile 2017 yılı Şubat ayında bin TIR sabit sayı bağlantısı yapılarak, karşılıklı imzalar atıldı.

AKİB’den yapılan açıklamada, “Bu anlaşmadaki amaç, komşudaki ticari istikrarsızlık, sektörümüzdeki iletişimsizlikler nedeniyle ülkemizin karşı karşıya kalacağı döviz kaybını önlemek ve daha fazla döviz girdisi sağlamaktır. İki ülke arasındaki fiyat istikrarını sürdürülebilir kılmayı hedefleyen işadamları, bu amaçla 2017 yılı içerisinde hem Irak hem de Türkiye’de bu toplantı gibi istişare toplantısı yapmayı planladıklarını dile getirdiler” denildi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
Bursa
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL, “AKP İKTİDARI GİTMEDEN, SARAY REJİMİ SON BULMADAN TÜRKİYE’YE RAHAT YOK”
Bursa
Gemlik’te Afetlere Önceden Hazırlık
Bursa
CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusu
Bursa
YILDIRIM’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Bursa
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KATKI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Ercan Özel: “Gönül rahatlığıyla Kozdere Çamlığı’nda piknik yapılabilir”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir Ovası'ndan su krizi uyarısı! Yenişehir’de su seviyesi tehlikede!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yabancı öğrenciler sosyal medya hesaplarında Osmangazi’yi tanıtacak
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BTÜ'den enerji sektörü için kendini onaran malzeme projesi