Kategoriler

Gıdı problemine son

Kilodaki değişimler, ilerleyen yaş ve yer çekiminin gıdı bölgesinin en büyük düşmanı olduğunu ifade eden uzmanlar, bunun ise lazer lipoliz işlemiyle ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Gıdı yağlanması problemi yaşayan kişilerin, mevcut problemlerini kıyafetleriyle, saçlarıyla veya aksesuarlarıyla kapatma refleksine benzer davranışlar sergilediğini belirten uzmanlar, her yaş grubu ve cinsiyette çözüm arayışının aynı olduğunu söyledi. Uzmanlar, çeneden boynun alt kısmına kadar uzanan bölümü kapsayan gıdının ise, kilodaki değişimler, ilerleyen yaş ve yer çekimiyle büyük değişim gösterdiğini ekledi. Gıdı bölgesinin çeneye paralel olması ve karşıdan bakıldığında sarkma görülmemesini ise genç yüzün karakteristik bir özelliği olarak adlandıran Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, vücudun en ince kas yapısının kuşak gibi bu bölgeyi boydan boya kapladığını söyledi. Aydın, "Bu yapı aynı zamanda yüzün birtakım mimiklerin desteklenmesinde görevlidir. Kilodaki değişimler, ilerleyen yaş ve yer çekimi gıdı bölgesinin en büyük düşmanıdır. Diğer bir yandan anatomik olarak alt çenenin küçük ve geride olması da bu problemi meydana getirebiliyor. Vücut kitle endeksi normal ancak gıdı bölgesinde yağlanma olan kişilerde troid ve tükürük bezi hastalıkları olabileceği düşünülerek gerekli kontrollerin yapılmasında fayda vardır“ dedi.

Gıdı probleminin tedavisinde yaklaşımın cilt altı doku yağ fazlalığı ve cilt sarması olarak değerlendirildiğini belirten Op. Dr. Ufuk Aydın, eğer ki ileri derecede bir sarkma varsa tek çözümün gıdıyı alttan kuşatan ince kasın cerrahi operasyonla toparlanması olduğunu söyledi. Aydın, “Lazer teknolojilerinden önce etkin tedavisi olmadığı düşüncesi ile ihmal edilen gıdı bölgesi sorunu günümüzde lazer lipoliz ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Gıdısında cilt altı yağ dokusu fazlalığı olan ve cilt dokusunda sarkma oluşmamış kişilerde problem lokal anestezi ile yatış gerektirmeksizin lazer lipoliz tedavisiyle çözümlenebilmektedir. Lazer lipoliz işlemi bölgedeki yağı eriyik hale getirirken aynı zamanda kollajeni harekete geçirerek dokuyu sıkılaştırır. İşlem yarım saat içerisinde tamamlanır. Bir iki saatlik gözlem sonrasında hasta taburcu edilebilir” diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri