Kategoriler

BUTTİM ESNAFI, ‘KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR'

Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) esnafı, kan bağışı konusunda farkındalığı artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Türk Kızılay Bursa Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği geleneksel kan bağışı etkinliğinde örnek oldu.

‘BİR ÜNİTE KAN İLE HAYAT KURTARMAK MÜMKÜN’

Kan bağışı konusunda düzenlenen etkinliklerin iyilik hareketinin sürdürülebilirliğini artırdığını söyleyen BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, “Kan bağışında bulunmak bir hayat kurtarmakla eş değerdir ve sağlığımız açısından da büyük faydalar sağlamaktadır. Bir ünite kanla hayat kurtarmanın mümkün olduğu düşüncesiyle; Türk Kızılay Bursa Şubesi ile yürüteceğimiz çalışmaların yıllarca süreceğine inanıyorum. Pandemi döneminde ve kış şartlarında kan stoklarının azalması nedeniyle vatandaşlarımızın bu kampanyalara karşı duyarlı olması ve destek olması gerektiğini düşünüyoruz. Gelenekselleşen kan bağışı kampanyamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

‘HER 4 SANİYEDE BİR KANA İHTİYAÇ DUYUYORUZ’

Kan bağışının ihtiyacı olan hastalara umut ışığı olduğunu da belirten Başkan Sadık Şengül, “Her 4 saniyede bir olmak üzere kana ihtiyaç duyuyoruz. Kan bağışı hayat kurtarmada önemli bir kilometre taşını oluşturmaktadır. Ticaret merkezimizde esnafımız tarafından bağışlanan kanların birçok hastanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olacağının mutluluğu içerisindeyiz. Koronavirüs salgını nedeniyle de sağlığın önemini fazlasıyla anladığımız günümüzde herkesi düzenli olarak kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Yeşil Bursa Rallisi asfaltın tozunu attıracak
Bursa
Bursalı minik ressamların eserleri BAOB’da sergilendi
Bursa
Genital estetik kadın sağlığında birçok probleme çözüm oluyor
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
BTÜ’nün çevreci buluşu dünya çapında tescillendi
Bursa
2023 Bursa Kalite Ödülleri açıklandı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'nın suyu artık daha kaliteli
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
CHP Bursa'dan yeni müfredat tepkisi
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa’nın bu mahallesinde hiçbir şey yok
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Şadi Özdemir: "Tarım alanlarına çivi çaktırmayacağız"
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Eczacılar, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde buluştu