Kategoriler

MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi, mesleki eğitim çalışmaları kapsamında kursiyerlere ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ eğitimi veriliyor.

İlçe sakinlerini iş sahibi yapacak projelerine bir yenisini daha ekleyen Yıldırım Belediyesi, Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nde, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açtı. Tarım İlçe Müdürlüğü ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan kurs 72 saat sürecek olup kurs sonunda fidan dikimi yapılarak kursiyerler öğrendiklerini uygulama imkânı bulacak. Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi eğitimcilerin görev aldığı ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunu başarıyla tamamlayan katılımcılar, tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilen tarla ve seralarda, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili hasat, harman, kurutma, standardizasyon, muhafaza ve işlenmesi alanlarında çalışabilecekleri gibi aynı zamanda kursu başarıyla tamamladıktan sonra alacakları belgelerle Bakanlığın IPARD programı kapsamında sağladığı bazı desteklemelerden de faydalanabilecekler.

“MESLEKİ EĞİTİMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Yıldırımlı vatandaşları istihdama kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım Belediyesi olarak vatandaşlarımızı iş hayatına sağlam şekilde hazırlayacak adımlar atıyoruz. Onlara İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nde ücretsiz teknik eğitimler sunuyoruz. Bugüne kadar kurslarımızdan faydalanan birçok kişiyi işe yerleştirdik. Vatandaşlarımızı iş sahibi yapacak eğitimlerimizi sürdüreceğiz. ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ katılan kursiyerlerimize hem eğitim hayatlarında hem de iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Dünya çapında başarı elde etmiş girişimciler tecrübelerini gençlerle paylaşıyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de Uluslararası Balkan Festivali renkli görüntülerle start aldı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA ÇOCUKLARA AFETE HAZIRLIK EĞİTİMİ
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN YILMAZ ÜRETEN KADINLARLA BULUŞTU
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de Zabıta Çiçekçileri Mercek Altına Aldı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İki Ayrı Bakana Çifte Soru Önergesi Verdi:
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nde Yeni Personellere Oryantasyon Eğitimi Verildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI ÜYESİ REHBERLER İNEGÖL’ÜN DOĞASINI KEŞFETTİ
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
A Parti Bursa: Çözüm Hal Yasası değil birlikte üretim!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi