Kategoriler

Büyükşehir Belediyesi Havuzlupark'a neden sahip çıkmıyor?

Bursa’nın en önemli simgelerinden birisi olan Çekirge’deki Havuzlupark, bugünkü harabe haliyle görenlerin içini parçalıyor. Bursalılar, bu sembol tesisin neden kaderine terk edildiğini merak ediyor.

Muhiddin Baha Pars tarafından 1940 yılında hizmete açıldığında, bu alanda Türkiye’deki tek tesis olma özelliği taşıyan Havuzlupark, o dönemdeki Bursa’nın büyük vizyonunun da bir simgesiydi. İlerleyen süreçte Muhiddin Baha Pars tarafından bugünkü adıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na hibe edilen tesis, 1998 yılından itibaren de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyordu.

Büyükşehir Belediyesi Havuzlupark’ı unuttu!

En son 2010 yılında Recep Altepe’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu süreçte kapsamlı bir tadilat geçiren tesis, kışın da yüzmeye uygun hale getirilmişti. Bir dönem Bursaspor tarafından da işletilen tesis, yıllardır çürümeye terk edilmiş durumda.

Her bir köşesi adeta yağmalanan Havuzlupark, yolu o bölgeden geçen Bursalıların içini sızlatıyor. Yıllarca Bursa’yı başarıyla temsil eden sporcuların yetiştirildiği Havuzlupark, sadece bir yüzme alanı değil, aynı zamanda şehrin merkezinde büyük bir nefeslenme alanıydı. Kent merkezinde, içerisinde tarihi ağaçların da yer aldığı çok büyük bir araziye sahip olan tesis, atıl vaziyette kaderini bekliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
12 Kez Görüntülendi.
Bunu Duymayan kalmasın
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
“Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu”, büyük bir katılımla yapıldı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KULAĞINDAN 2 KURTÇUK ÇIKARILDI
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Mayıs'ta Eyfest coşkusu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
ARKON'dan Yuzyılın Buluşması
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
YAYLA BİLİM İNSANLARI İLE BİR ARADA
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Nilüfer’de dans dolu gece