Kategoriler

BURSA’DA FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİNE DİJİTAL OYUN DESTEKLİ ARGÜMANTASYON EĞİTİMİ

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğinde Bursa’da görev yapan fen bilimleri öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen “Fen Bilimleri Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer Bursa Uludağ Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Okumuş’un TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında hazırlanan hizmet içi eğitimle Bursa ilinde görev yapan fen bilimleri öğretmenleri 4 günlük bir seminere alındı. “Fen Bilimleri Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğinde düzenlendi.

Dijitalleşme konusunun günümüzdeki önemini vurgulayan, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni; “Fakültemiz iş birliğiyle yürütülen proje, eğitim fakültesinin gerçek amacına uygun yenilikçi bir faaliyet oldu. Destekleri için Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, proje ekibine, seminerde görev alan eğitimcilerimize ve seminere katılan fen bilimleri öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

Bu tür projelerin öğretmenlerin hizmet içi eğitiminde önemli katkı sağladığını ifade eden Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, üniversiteler ile işbirliği halinde olma konusunda memnuniyeti belirtti ve hizmet içi eğitim faaliyetinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Seda Okumuş, “Bilgisayar, tablet ve mobil oyunlar çocukların vazgeçilmezi. Çocukları oyun oynamaktan vazgeçiremeyiz. Biz de fen eğitimini oyunlarla desteklemeye karar verdik. Bu sebeple, fen bilimleri öğretmenlerine argümantasyon ve değer eğitiminin yanı sıra oyun eğitimi de veriyoruz.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Okumuş tarafından yürütülen, fen bilimleri dersine yönelik “Fen eğitiminde eğitsel dijital oyun destekli argümantasyon etkinliklerinin geliştirilmesi ve geliştirilen etkinliklerin akıl yürütme, değerler eğitimi, eleştirel düşünme becerileri ve akademik başarı üzerine etkisinin incelenmesi’ isimli TÜBİTAK tarafından desteklenen projede Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 50 fen bilimleri öğretmeni hizmet içi eğitime alındı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasındaki eğitime katılan öğretmenlere, fen bilimleri derslerinde kullanılması önerilen argümantasyon, eğitsel dijital oyunlar ve değerler eğitimine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Argümantasyon uygulamaları ile öğrencilerin sorgulama ve eleştirel düşünme becerilerinin muhakeme yeterliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda fen bilimleri öğretmenlerinin argümantasyon uygulamaları noktasında geliştirilmesi amaçlanıyor. Öğretmenlere dijital oyunlar konusunda da bilgiler verilen projede, dijital oyun eğitimiyle, fen bilimleri öğretmenlerinin daha çok Z kuşağına hitap eden dijital oyunların eğitsel olarak nasıl kullanılabileceği anlatılıyor.

Eğitim sonunda seminere katılan öğretmenlerin sertifikaları Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Özdilek ve Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Okumuş tarafından takdim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir tankerleri ile orman yangınlarına anında müdahale
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bu yaz gençliğin kalbi Bursa’da atıyor
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa OSB'nin 2024 hesapları ibra edildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti'den DAĞDER'e ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yuvam'da kayıtlar başladı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ TEK YÜREK OLDU TETSİAD BAŞKAN ADAYI UFUK OCAK’TAN GÖVDE GÖSTERİSİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İNEGÖL AVM'DE TEMMUZ AYI SANATLA RENKLENİYOR
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YEŞİL ÇEVRE, YENİ YATIRIMLARLA GELECEK VİZYONUNU BELİRLEDİ
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa'da 304 torbacı yakalandı...