Kategoriler

İŞ DÜNYASI, FİNANSMANA ERİŞİMDE KOLAYLIK BEKLİYOR

İş dünyasının, yüksek enflasyona rağmen ihracatta çıtayı sürekli yükselttiğini vurgulayan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, krizlerin fırsatlara çevrilmesi için finansmanın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yıllık yüzde 140’a yaklaşan üretici enflasyonu ve yılın ilk yarısında 126 milyar dolar ihracat yapılarak rekor kırılmasını değerlendiren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, finansmana erişim yolundaki engellerin etkisiz hale getirilmesi çağrısı yaptı.

‘MARKA, PATENT VE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ’ VURGUSU

126 milyar dolar ile yılın İlk yarısında aylık bazda tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarının elde edildiğini vurgulayan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Küresel tedarik zincirindeki bozulmalar ve arz kaynaklı süregelen sorunlara rağmen ihracatçımızın, her geçen ay başarı çıtasını yükseltmesi sürdürülebilir büyüme adına umutlarımızı diri tutuyor. Krizleri fırsata çevirmesini bilen iş dünyamızın kat ettiği mesafe, ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme adına çok kıymetlidir. Sanayicimiz marka, patent ve nitelikli iş gücü yatırımlarına ağırlık vermeye devam ederse dış ticaret açığının hızla azaldığı bir tabloyla karşılaşmamız da mümkün olabilecektir” değerlendirmesini yaptı.

‘FİNANSMANA ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKLMALI’

Yeni pazarlara odaklanan ihracatçının önündeki en büyük engelin, finansmana erişimde yaşanan sorunlar ve yüksek üretim maliyetleri olduğunun da altını çizen Çevikel, “Yıllık bazda yüzde 140’a dayanan üretici enflasyonuna karşı adeta dayanıklılık sınavı veren iş dünyamızın enerji başta olmak üzere üretim maliyetlerinin düşürülmesi için etkin ve iş dünyasının görüşlerinin dikkate alındığı adımların atılması gerekiyor. Kurla mücadele edilirken enflasyon ile de dengeli şekilde mücadele edilmesini talep ediyoruz. Son yapılan asgari ücret artışı, çalışanları hayat pahalılığına karşı koruma amaçlı yapılmış olsa da işverenin maliyetini artırmıştır. Tüm girdi maliyetleri ile ilgili ekonomi yönetiminin uygulayacağı programların başarılı olmasını temenni ediyoruz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun TL cinsi kredi kullanımı konusunda aldığı son kararda olduğu gibi finansmanın önüne çıkabilecek engellerin hızımızı yavaşlatması kaçınılmaz olacaktır.  Sanayici olarak tek beklentimiz üretim, yatırım ve istihdamı artırmak adına maliyetlerin en kısa zamanda düşürülmesidir” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
4 Kez Görüntülendi.
BTSO İflasın Kılıfını mı Hazırlıyor? Konkordato Semineri Değil, Ekonomik Tufanın Ayak Sesleri!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA'NIN RİSKLİ YAPI STOĞU İÇİN MÜSİAD'DAN "YARISI BİZDEN" ÇAĞRISI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURSA’DA KARNE HEDİYESİ PAMUK ŞEKERİ OLDU
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Minik öğrencilerin Osmangazi’de karne heyecanı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 14. Yılını Muhteşem Bir Geceyle Kutluyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nden Gökyüzü Tutkunlarına Davet: “Gel Göğe Bakalım” Etkinliği 28 Haziran’da Başalan Yaylası’nda
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi Sultan 1. Murad Hüdavendigar’ı vefatının 636’ıncı yılında Kosova’da andı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, insanların karne sevincine ortak oldu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURULAŞ ekipleri klima denetimlerini sürdürüyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa'da 'Kadın ve Edebiyat Söyleşileri'