Kategoriler

KADINLARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi ve Kadın Kooperatifleri kursiyerlerinin ürettiği ürünler, ‘3’üncü El Emekleri Festivali’nde sergileniyor.

Yıldırım Külliyesi bahçesinde düzenlenen ve 9 Temmuz’a kadar devam edecek 3’üncü El Emekleri Festivali’nin açılış törenine; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Mersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Yıldırım Halk Eğitim Müdürü Mustafa Korkmaz, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Hüseyin İşcan, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Oktay Yılmaz ve protokolün stantları ziyaret edip kursiyerleri tebrik etmesiyle başlayan programın ilk günü, Masalcı Dede Yusuf Duru masal programı ve Yazar Dilek Cesur’un ‘Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir’ konulu söyleşisi ile sona erdi. İpek Koza, Keçe, Nah-t, Kat-ı,

Rölyef, Ebru, Porselen Çiçek, Seramik, Filografi, Deri Tasarım, Resim, Çini gibi farklı branşlarda onlarca eserin sergileneceği festival kapsamında ayrıca söyleşiler, çocuk atölyeleri ve tiyatro gösterileri yapılacak.

KADINLARA TAM DESTEK

YIL-MEK bünyesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda 65 branşta 5 bin 232 kursiyere eğitim verildiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kadınlarımızı hayatın her alanında destekliyor ve onların sosyal-ekonomik yaşamdaki rolünü güçlendirecek çalışmalara imza atıyoruz. Bu bağlamda; kadınlarımız meslek sahibi olsun, ev ekonomilerine destek sağlasınlar, ekonomik bağımsızlıklarını kazansınlar diye hayata geçirdiğimiz kadın girişimcilik merkezlerimizden şimdiye kadar binlerce kadınımız istifade etti. Şu an 24 noktada hizmet veren bu merkezler sayesinde kadınlarımız; ekonomik açıdan güçleniyor, ev ekonomilerine destek oluyor, meslek öğreniyor ve sosyalleşiyorlar. Bu merkezlerde; halıcılıktan dikişe, CNC kullanımından bebe konfeksiyonuna, e-ticaretten ev tekstiline kadar 52 farklı branşta kadınlarımıza eğitim veriyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı
Bursa
Bursa Karacabey’de orman yangını: 500 dönüm zarar gördü
Bursa
Bursa-İzmir BİK bölge müdürlüklerinde görev değişimi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İznik’te Nostaljik Yaz Akşamları Başladı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir tankerleri ile orman yangınlarına anında müdahale
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bu yaz gençliğin kalbi Bursa’da atıyor
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa OSB'nin 2024 hesapları ibra edildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti'den DAĞDER'e ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yuvam'da kayıtlar başladı