Kategoriler

YILDIRIM’A ÇEVRECİ SIFIR ATIK KÖYÜ

Yıldırım Belediyesi, UNESCO mirası Cumalıkızık Köyü’nü ‘Burada Her Şey Doğaya Dönüyor’ sloganıyla sıfır atık köyüne dönüştürüyor.

Yıldırım Belediyesi önemli bir sıfır atık projesine daha imza attı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık Köyü’nü ‘Burada Her Şey Doğaya Dönüyor’ sloganıyla sıfır atık köyüne dönüştürüyor. Proje kapsamında, işletmelerden ve hanelerden toplanılan tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüştürülüyor. Köyün turistik noktalarına ve işletmelere yerleştirilen ambalaj atığı toplama ekipmanları ile tüm ambalajlar toplanarak Karapınar’da bulunan Yıldırım Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’nde kategorilerine göre ayrıştırılarak geri kazanım tesislerine gönderiliyor ve ekonomiye yeniden kazandırılması sağlanıyor. Ayrıca işletmelerden çıkan gıda atıkları toplanarak Mama Üretim Tesisi’ne getiriliyor ve can dostlar için kedi köpek mamasına dönüştürülerek, başta Yıldırım Hayvan Barınağı olmak üzere ilçedeki odak noktalarına ve sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

HEDEF: SIFIR ATIK

Cumalıkızık’ı sadece ekonomik bir gelir kapısı görmekten ziyade, yaşatılması, korunması gereken tarihi ve kültürel bir miras olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, “Cumalıkızık, Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Cumalıkızık, 700 yıllık tarihi dokusu ile yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri. Biz, Cumalıkızık Köyümüzü tarihimizin güçlü bir yansıması olarak görüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak bu turizm merkezimizin daha iyi duruma gelebilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi olarak Cumalıkızık Köyü’nü sıfır atık köyüne dönüştürerek yeni bir kimlik daha kazandırdık. ‘Burada Her Şey Doğaya Dönüyor’ sloganıyla Cumalıkızık’ta oluşan tüm atıkları yeniden doğaya kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
KRT'DE NECMİ İNCE İLE ZİRVEDEKİLER KONUĞU BTSO ÜYESİ VE BURTOM SAĞLIK GRUBU SAHİBİ UZM.DR. EROL KILIÇ OLDU!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazili judocudan Avrupa Judo Kupası’nda bronz madalya
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden yol seferberliği
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey: “Sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek hareket ediyoruz”
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi'nden İşletmelere Çağrı; Hibe Desteği Takibi Belediyenizden
Gündem
2 Kez Görüntülendi.
KRT'DE NECMİ İNCE İLE ZİRVEDEKİLER KONUĞU AV. ARİFE TUĞBA ÇETİNKAYA ERÇELİK OLDU!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kestel’den Sırbistan’a Tarım Diplomasisi: Ahududu Üretiminde Uluslararası İş Birliği Adımı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
38. Uluslararası Kültür Sanat Festivali Açılış Programlarıyla Başladı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de emeklilere özel yeni buluşma noktası
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
OBAM’da özel bireyler sanat ve müzikle buluştu