Kategoriler

BAŞKAN ACAR, “DÜNYANIN BİR ÇÖZÜM BULAMAMASI SEFİL BİR ACİZLİKTİR”

Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada; “İradesi azgın bir azınlık tarafından tutsak edilmiş dünyanın, yaşanan mezalimi durduracak bir çözüm bulamaması kelimenin en hafif anlamıyla aşağılık bir sefillik, sefil bir acizliktir. 75 yıldır, dünya barışını sağlamak için ülkelerin kabul ettiği temel haklar beyannamesi, ne yazık ki haksızlıkları önlemede yeterli olamamıştır.” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda Gazze’de yaşanan katliamlara dikkat çekti.

“HAKSIZLIKLARI ÖNLEMEDE YETERLİ OLAMAMIŞTIR”

Temel hak ve özgürlüklerin, bütün insanlığın üzerinde mutabık kaldığı ortak medeniyet değerleri olduğuna vurgu yapan Başkan Acar, “ İnsan ilişkilerini hak ve hukuk hassasiyetiyle düzenleyen toplum medeni bir toplumdur. Medeniyeti, insan varoluşunun zemini sayanlar, hak ve hukuka riayet etmelidir, etmek zorundadır. 75 yıldır, dünya barışını sağlamak için ülkelerin kabul ettiği temel haklar beyannamesi, ne yazık ki haksızlıkları önlemede yeterli olamamıştır. Politik ve askeri destek bulan zorbalar, katliamlara varan ihlallerini sınırsızca, sorumsuzca sürdürebilmişlerdir, sürdürüyorlar. İnsan ve medeniyet değerlerinden yana nasipsiz olan kişi, kurum ve yapılar, şahsi, siyasi veya ideolojik amaçlarına ulaşmak için baskı ve şiddete başvurmaktan çekinmezler, çekinmiyorlar.” dedi.

“FİLİSTİNLİLERİN YAŞAMA HAKLARI BİLE YOK SAYILMAKTADIR”

Gazze’de uygulanan soykırıma ilişkin konuşan Acar, ”İnsana ve haklara saygıyı ‘değer’ saymayanların ne korkunç canavarlıklara yol açtığını son olarak Gazze’de Filistinlilere uygulanan soykırımda gördük, görüyoruz. Baştan sona ölüm kampına dönüştürülen Gazze’de insanlık, insanlık değeri ve vicdanı öldürülmektedir. İsrail ve siyonistlerin öldürmeye hakları var ama başkasının, özellikle Filistinlilerin yaşamaya bile hakları yok sayılmaktadır. İradesi azgın bir azınlık tarafından tutsak edilmiş dünyanın, yaşanan mezalimi durduracak bir çözüm bulamaması kelimenin en hafif anlamıyla aşağılık bir sefillik, sefil bir acizliktir.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
GÜRSU’NUN ÜRETEN ÇOCUKLARI MODEL GEMİ YAPIM KURSU’NDA
Bursa
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ OTEL VE RESTORANLARI DOLDURDU
Bursa
İznik Gölü’nde Görsel Şölen
Gündem
10 Kez Görüntülendi.
MANŞETX GAZETESİ'NİN BURSA VE ANKARA'NIN HAZİRAN SAYILARI ÇIKTI!
Bursa
GEMLİK TURİZM PROJELERİ
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
Karatenin Kalbi Gemlik’te Atıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da orman yangınlarına karşı 'temizlik' seferberliği!
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE HAFTA SONU COŞKUSU
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de Kamulaştırılan Alanlar Otoparka Dönüşüyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
63. Uluslararası Bursa Festivali'nin muhteşem açılışı