Kategoriler

Bursa Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinden iş birliği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında bilimsel çalışmalar ile eğitim-öğretim iş birliği yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve STK’larla ortak çalışmalar yürüten BTÜ, ulusal ve uluslararası üniversitelerle de iş birliklerine giriyor. Daha önce pek çok üniversite ile bilimsel çalışmalar yürüten BTÜ şimdi de Yıldız Teknik Üniversitesi ile protokol imzaladı. YTÜ’de gerçekleştirilen protokol imza törenine; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Dobrucalı, YTÜ-Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fahri Çelik ile öğretim üyeleri katıldı.

Üniversitelerin iş birlikleriyle güçlendiğini vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, bu minvalde çalışmaların sürdüğünü söyledi. BTÜ’nün geniş iş birliği ağında artık YTÜ’nün de olduğunu dile getiren Rektör Çağlar, “Protokolle; araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim, alanlarında, her iki üniversitenin öğretim elemanları ile öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyoruz. Gücümüze güç katacak olan bu protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını diliyorum” dedi. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da bu tür iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

 

BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA İŞ BİRLİĞİ

BTÜ ile YTÜ arasında imzalanan protokolle; eğitim ve akademik araştırmayı arttırmak amacıyla, ortak konferans, sempozyum gibi faaliyetler düzenlenecek. Her iki tarafın da ilgilendiği bir alanda bilgi ve materyal değişimi yapılacak. Lisansüstü öğrenci değişiminin de yer aldığı protokolle, bilimsel yayınların basımında olası iş birliğini de gidilmiş oldu. Bilimsel çalışmalara yönelik ise her iki üniversite birbirinin laboratuvar hizmetlerinden faydalanabilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Bursa
BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde
Bursa
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde kupa ve madalya heyecanı