Kategoriler

Başkan Bozbey’in “Nilüfer Çayı” çağrısı karşılık buldu

Marmara Bölgesi'nin önemli su kaynaklarından olan Nilüfer Çayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliği ile inceleme altına alındı. Bursa Valiliği koordinasyonunda başlatılan proje ile kaçak deşarjlara neden olan bağlantı ve çıkışlar titizlikle inceleniyor.

Nilüfer Çayı'nın daha temiz ve sağlıklı bir şekilde akmasını sağlamak adına harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği koordinasyonunda başlatılan temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, kirliliğe yol açan unsurları tespit etmek ve ortadan kaldırmak için sahada yoğun şekilde çalışıyor. Denetimler, Bursa'nın çevresel değerlerini koruma adına atılan önemli bir adım olarak öne çıkarken yapılan çalışmalar ile Marmara Denizi’nde oluşan müsilajın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Bursa'nın çevresel sürdürülebilirliğine katkı sağlamanın amaçlandığı proje ile tüm kent paydaşları bir araya gelerek diğer kentlere örnek teşkil edecek doğa dostu bir projeye imza atılıyor. 

“Geleceğe bırakacağımız en değerli miras”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nilüfer Çayı, Bursa’mızın en değerli su kaynaklarından biridir. Bu kaynağı korumak, hem doğamıza hem de geleceğimize olan sorumluluğumuzdur. Bunun gibi ortaklaşa yürütülen çalışmalarla Nilüfer Çayı’mızın daha temiz akmasını sağlamak, çevreye duyarlı bir Bursa hedefimize ulaşmak için çok önemli bir adımdır. El birliğiyle çevreyi korumak adına attığımız bu adımlar, geleceğe bırakacağımız en değerli miras olacaktır" dedi.

“Çalışmaların her aşaması titizlikle yürütülecek”
BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Alper Makam ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in girişimleri ve Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatlarıyla İl Çevre Müdürlüğü ile birlikte çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Ekiplerin Nilüfer Çayı’nı baştan sona geçerek çalışmalarını gerçekleştireceklerine dikkat çeken Makam, ‘’Nilüfer Çayı üzerinde bulunan kaçak deşarjlar tespit edilecek ve müsilaja neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması için çalışmaların her aşaması titizlikle yürütülecek. Nilüfer Çayı’na yapılan kaçak deşarjlar tespit edildikten sonra da ilgili firmalara gerekli yaptırımlar, İl Çevre Müdürlüğümüz tarafından uygulanacak ve bu deşarjların önü kesilecektir” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
SULTAN ÇELEBİ MEHMED DUALARLA ANILDI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Kent Konseyi Genel Kurulu'nda kentin 2050 vizyonu konuşuldu
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi yaz coşkusunu mahallelere taşıyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Geleceğin futbolcuları Osmangazi’de sahaya çıktı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLAR DA MUTLU
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da Körfez Seferleri başladı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ROCK’LA BAŞLADI TÜRKÜLERLE COŞTURDU: BURSA’DAN HALUK LEVENT GEÇTİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Nilüfer'de 'Yaz Spor'larında ilk dönem tamamlandı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Valiliği’nden sıcaklık uyarısı!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Bursa: Kerbela sadece bir tarih değil, vicdanın sınavıdır